Techniek Forum – deel je ontwerpen, bouwprojecten of vragen

VERON Techniek ForumZendamateurs ontwerpen, bouwen, ontwikkelen, experimenteren en innoveren. Daarom heeft de VERON voor haar leden een techniekforum ter beschikking gesteld. Leden van de VERON kunnen op dit Techniek Forum hun zelfbouwprojecten delen. Maar ben je vastgelopen met een technisch project dan ben je vast niet de enige. Zo ontstaat er een bron met informatie die beschikbaar is voor alle leden.

 

Het nieuwe zelfbouwen

Dat het zelfbouwen sterk aan het veranderen is kan niemand zijn ontgaan. Waar in het verleden regelmatig de soldeerbout voor moest worden warm gestookt, wordt nu steeds meer gebruik gemaakt van het toetsenbord. Deze transitie van zelfbouwen is in volle gang en is in de gemiddelde shack steeds meer met het toetsenbord gebouwde apparatuur te vinden.

Arduino serie in de Electron

In de enquête van november 2016 hebben de leden aangegeven meer te willen lezen over nieuwe technieken, zoals Arduino, Raspberry PI en SDR. Cor, PA0GTB was snel overtuigd om een serie te schrijven over de Arduino. Niet alleen over bouwprojecten maar vooral hoe je hiermee moet beginnen. Wat is een Arduino, wat kun je ermee maar vooral ook hoe doe je dat. Inmiddels staat deel 4 in de Electron van November 2018 en er volgen er nog meer.

Microcontroller en microcomputer in het Techniek Forum

Cor PA0GTB heeft tijdens de Dag voor de RadioAmateur een goed bezochte lezing verzorgd. De bezoekers hebben aangegeven behoefte te hebben aan een centrale plek om vragen te kunnen stellen. Daarvoor is een categorie toegevoegd in het Techniek Forum. Waarin men ondersteuning kan vragen voor de bouwprojecten uit de Electron. Maar natuurlijk kan men ook eigen projecten delen. Iedereen loopt wel eens in een bouwproject vast en kan zo op een eenvoudige manier hulp inroepen. Reken maar dat je niet de enige bent.

Raspberry PI volgt spoedig

Ruud, PA3RW heeft zich voor Electron volledig gestort op een serie artikelen over de Raspberry PI. Ook in deze serie wordt de beginnende Raspberry PI gebruiker meegenomen in hoe hiermee te beginnen. Dit wordt afgewisseld met leuke zelfbouw projecten. Om ook deze serie te ondersteunen is alvast op het forum een plek ingericht onder Microcontroller en microcomputer.

De (VERON) Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland hoopt dat op deze manier meer zendamateurs met deze nieuwe technieken aan de gang kunnen. Natuurlijk is alles wel op het internet te vinden, maar als je wilt beginnen is dat best lastig. Deze serie helpt de beginnende Raspberry PI gebruiker op weg.

Ben jij ook bezig met leuke bouwprojecten?

Deel dit met je mede radiozendamateurs en schrijf eens een artikel voor in de Electron. Weet je niet helemaal hoe je dit moet aanpakken? De redactie van de Electron staat jou graag bij met het schrijven hiervan. Stuur jouw artikel of vraag voor de Electron redactie naar redactie@veron.nl

Toegang tot het Techniek Forum

Heb jij nog geen toegang tot het Techniek Forum, vraag dan een gebruikersaccount aan via het online aanvraagformulier. Omdat het Techniek Forum niet anoniem is dien je in het bezit te zijn van een @veron.nl alias. Heb je die nog niet vraag deze aan via het e-mail contactformulier.

Word lid van de VERON

Het VERON Techniek Forum is exclusief voor leden van de VERON. Wil je ook gebruik maken van het Techniek Forum word lid en geniet van nog meer voordelen. Meld je aan via ons online aanmeldformulier.