Lezing Arduino tijdens de DvdRA Zwolle

Lezing arduino tijdens de dag voor de radioamateur3 November wordt de jaarlijkse VERON DvdRA, Dag voor de RadioAmateur, gehouden in Zwolle. Ook deze keer is de evenementencommissie er weer in geslaagd om een programma met veel variatie samen te stellen. Naast het officiële gedeelte is er ook de zelfbouwtentoonstelling, de AMRATO, VERON onderdelenmarkt, presenteren de commissies en werkgroepen zich en zijn er weer interessante lezingen. Waaronder de lezing Arduino. Kortom weer genoeg te beleven voor de radiozendamateur of die ermee wil beginnen.

Lezing Arduino “Van Arduino workshop naar ham project”

Cor Struyk is voor de meesten onder ons inmiddels wel bekend. De artikelen van Cor over de Arduino worden in de Electron goed gelezen. Maar ook de presentaties in het land worden drukbezocht. Cor wordt tijdens de presentatie bijgestaan door Bert Minderman, PA1BM. Cor en Bert weten menig zendamateur te enthousiasmeren om zelf aan de slag te gaan met de Arduino Microcomputer. Onder andere om accessoires te bouwen voor onze Hamradio hobby. Cor, PAØGTB is een jaar geleden gestart met het bouwen van Arduino gerelateerde projecten. En heeft samen met Bert, PA1BM, al diverse bruikbare projecten gerealiseerd.

Lezing Arduino, mis het niet.

De lezing is te bezoeken in de Suyderseezaal van 13.00 uur tot 14.00 uur.
Wees op tijd want vol is vol.

Morse challenge

Zeker nu de VERON (in Nederland) de beheerder is van het cultureel immaterieel erfgoed Morse mag u de Morse Challenge niet missen. Ook dit jaar weer  georganiseerd door Hans Remeeus PAØQ en Ad Wouterson PA2PCH. Twee ervaren radiozendamateurs, met CW als een van hun favoriete modes.

Wat houdt de morse challenge nu in:

Morsevaardigheidswedstrijd:

Foutloos opnemen van Nederlandse tekst in oplopende snelheden van 10, 15, 20, 25, 30, 35 en 40 woorden per minuut gedurende telkens 1 minuut. Iedere deelnemer krijgt een certificaat met hierop de hoogst behaalde snelheid vermeld.

Ladderwedstrijd :

Foutloos opnemen van Nederlandse woorden in oplopende snelheid.

Vonkenboerwedstrijd :

  • Foutloos opnemen van calls bestaande uit letters, cijfers en leestekens, met QRM/QRN/QSB en met een snelheid van ongeveer 20 woorden per minuut.
  • Foutloos opnemen van een stuk tekst met een snelheid van 18 woorden per minuut gedurende drie minuten. Na afloop beantwoorden de deelnemers 5 vragen over de inhoud van de tekst. Tijdens het opnemen mogen de deelnemers niets noteren.

Iedere beginner of gevorderde, kan aan elk onderdeel deelnemen. Deelnemers aan de morse challenge kiezen zelf aan welke onderdelen zij deelnemen. Voor de concentratie kunnen deelnemers tijdens de wedstrijden niet in- en uitlopen, maar wel tussendoor.

Vooraf inschrijven is niet nodig gewoon (op tijd) naar de Hanzezaal komen is voldoende. Het maximum aantal deelnemers is 25 zorg dus dat u het niet mist. De uitslag van de ladderwedstrijd en de bijhorende competitie is te lezen op de website van de VERON.

Locatie en tijd:

De Morse challenge zal dit jaar worden gehouden in de Hanzezaal, aanvang 11.45 uur.