Electron november 2018

Electron november 2018Op de Electron november 2018 voorpagina

Op de voorpagina van de Electron november 2018 een verzameling van foto’s die in dit nummer van de Electron staan.

De 34ste Friese Elfsteden Contest 2018

De VERON-afdeling A14 Friesland-Noord nodigt iedereen van harte uit mee te doen aan de 34ste Friese Elfsteden Contest 2018. Ook dit jaar zullen vele groepen en diverse OM’s & YL’s zich weer inspannen om alle plaatsen te bezetten. Vanaf nu zijn we terug op de 80m band, natuurlijk alleen in de contestsegmenten van de band.

Arduino voor radioamateurs (deel 4)

Cor PA0GTB neemt in deel 4 alles nog eens door om de sketch voor ons project beter te kunnen lezen en begrijpen.

True Ladingsmeting

In het aprilnummer van 2015 werd een betrouwbare ladingsindicator beschreven. Helaas bleken de hiervoor benodigde accu’s na 1-4-2015 niet verkrijgbaar. Hoe moet dat nu?

Verslag van de SSB-velddag 2018

Lex Verveen, PE1NYQ heeft met een aantal medeamateurs deelgenomen aan de SSB-velddag 2018. Een verslag treft u in deze Electron aan.

NL-Post

Van de ervaringen van andere amateurs kun je veel leren, al blijven de ervaringen die je opdoet door zelf fouten te maken je het beste bij. Gezamenlijke interesses en belangen zijn belangrijke pijlers waar een vereniging op steunt, ook bij de VERON. Jouw ervaring of interesse hebben we hard nodig om de NL-commissie draaiende te houden.

En verder in Electron november 2018

VHF en hoger

Uitgebreide inhoud van de VHF-en-hoger commissie vindt u hier.

Linkenpagina

Een selectie van lastig over te typen linken uit Electron zijn hier aan te klikken.

Van de Electron eindredactie

Het januarinummer van Electron zal weer vóór de feestdagen verschijnen. In verband hiermee is de gewijzigde sluitingsdatum voor de kopij voor dit nummer donderdag 22 november 2018.

Wilt u ook de Electron ontvangen?

Electron is het maandblad van de VERON (Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland). Met elke maand weer leuke artikelen en zelfbouw projecten. De Electron wordt niet alleen voor, maar vooral door de VERON leden geschreven.

Word lid van de VERON en vul het online aanmeldingsformulier in.