In Electron van juli 2022

Op de voorpagina van Electron juli 2022: GPSDO surplus modules uit de telecom-industrie zijn goed bruikbaar voor amateurgebruik. Wilko, PA1WBU gaat dieper in op het gebruik  en wat er zoal mogelijk is. Ook beschrijft hij de om- en inbouw van zo’n module.

Uitgelicht

Herdenking 2022

Remy Denker, PA0AGF staat stil bij de herdenking 2022 . Kirsten Del Bello-Post, de kleindochter van OM Gehrels PA0QQ, sprak op de herdenking over het verzetswerk van haar grootvader. OM Gehrels is een van de Postume Ereleden van de VERON.

Supersimpele 6m-ontvanger

Frank Waarsenburg PA3CNO beschrijft de eenvoudige 6m- ontvanger van Charles Kitchin N1TEV. Niet onbelangrijk is dat je geen ingewikkelde testapparatuur nodig hebt voor deze ontvanger, en ook dat er geen moeilijke onderdelen in zitten. Hij is dus ideaal voor de beginnende experimenterende amateur.

NL-Post

In NL-post vertelt Thieu, NL-199 hoe je het rendement van QSL-kaarten kunt verbeteren. QSL-kaarten-ontwerp, QSL-bureau, positief opvallen, allemaal dingen die je kunt doen om meer QSL-kaarten retour te krijgen.

Vossenjagen: verslag FoxOring Groesbeek

Dick Fijlstra, PA0DFN doet verslag van de FxOring in Groesbeek op 1 mei.  Er verschenen 29 deelnemers aan de start, waaronder ook enkele Duitse en twee Oekraïnse amateurs.

HF-rubriek

In de HF-rubriek de activiteitenkalender juli 2022 en nieuws van de redacteur Hans Remeeus, PA0Q. Verder de volledige resultaten van de PACC-contest 2022 en de afdelingscompetitie als een aparte bijlage. Ook DX-nieuws, award-nieuws en de veranderingen in dde DXCC-lijst in de jaren 1956 en 57.

VHF en hoger

In VHF en Hoger onderzoeken Rob, PE1ITR, en Peter, PA3AUC, de 144-MHz opening van 2 januari 2022. En Harry, PE1CHQ beschrijft zijn 10 GHz EME station..

Vademecum 2022

De 17e druk van het Vademecum is uit. Met veel aanvullingen en herzieningen. Onmisbaar in elke shack! Alleen online te bestellen in de VERON-webshop.

Maar ook te lezen in Electron juli 2022

 • Technische notities van PA3FWM
 • Zomerkampronde 2022 JOTA-JOTI
 • Minimuseum in de Luisterpost Gorinchem
 • Co-existentie 23cm-band en satellietnavigatie
 • Deltaloopantenne
 • Komt u ook?
 • In memoriam
 • Stichting Service Bureau
 • En nog veel meer…

VHF en hoger

Uitgebreide inhoud van de VHF-en-hoger commissie vindt u hier.

Linkenpagina

Een selectie van lastig over te typen linken uit Electron zijn hier aan te klikken.

Wilt u ook de Electron ontvangen?

Word lid van de VERON en ontvang automatisch elke maand Electron in de bus. Electron hoeft u niet eerst zelf te downloaden en heeft u geen elektronische hulpmiddelen voor nodig om het te lezen. Aanmelden kan sinds 1 juni in de webshop van de Stichting Servicebureau VERON.

Radiozendamateur, wat is daar nu leuk aan?

 • Zelf apparatuur bouwen

  Je kunt je eigen apparatuur bouwen samen met andere zendamateurs.

 • Over de wereld zenden

  Met je apparatuur kun je over de hele wereld zenden.

 • Nieuwe vrienden maken

  Je ontmoet nieuwe mensen en maakt nieuwe vrienden.

Waarom lid worden van de VERON?