VERON ICT en ROC van Amsterdam werken samen

ROC meetingAl ruim 2 jaar is de ICT-Commissie op zoek naar een PHP-programmeur. De huidige applicaties waar de VERON gebruik van maakt zijn sterk verouderd. De programmeercode moet worden aangepast naar de nieuwe softwarelevels en de applicaties kunnen wel een facelift gebruiken. Om het programmeren van de oude applicaties toch vlot te trekken is naar alternatieven gezocht. Met als resultaat de samenwerking met het ROC van Amsterdam.

ROC van Amsterdam en het projectbureau

In 2017 is de opleiding voor applicatieprogrammeur van het ROCvA gestart met een projectbureau. Hier wordt voor de studenten gezocht naar praktijkopdrachten die de studenten kunnen programmeren. Voor de studenten een motivator om met echte opdrachten te werken die ook werkelijk in de praktijk gebruikt gaan worden.

Afdelingscompetitie en Honor-rol

De afdelingscompetitie en honor-rol werkt niet meer volledig met de nieuwe PHP levels. Daarom is gekozen om deze applicaties als test bij het ROCvA projectbureau onder te brengen. De ICT-Commissie is samen met Wino Paas, PA0ABM en Theo Köhler, PA1TK aan de slag gegaan om het ROCvA te voorzien van een gedetailleerd functioneel ontwerp.

In januari 2018 hebben de studenten van het ROCvA een presentatie gegeven om de resultaten van hun ontwikkelwerk te laten zien. Met een ploeg van 8 personen is gewerkt om de toch wel complexe database vorm te geven, en met succes. De huidige ploeg gaat op stage en er zal een nieuwe ploeg van studenten verder gaan met deze applicatie. Om de studenten meer ondersteuning te bieden zal de ICT-Commissie regelmatig het ROCvA gaan bezoeken.

De ICT-Commissie werkt aan nog meer projecten

 • Servermigratie en update
  De ICT-Commissie is bezig met het updaten van de servers en om het aantal servers van 4 terug te brengen naar 2. Dit is niet alleen een mega-operatie maar moet ook nog eens zo gebeuren dat de gebruikers hier geen hinder van ondervinden.
 • Webshop
  Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een nieuwe VERON webshop. Hierdoor krijgt de VERON beschikking over een volwaardige webwinkel. Met de mogelijkheid om online af te rekenen via Ideal.
 • DQB Manager 2.0
  In 2016 is een start gemaakt om de huidige DQBManager te vervangen. Deze applicatie wordt gebruikt door het DutchQSLBureau. Door drukte op het QRL is het niet gelukt om het DQB2.0 voltooid af te leveren. Gelukkig is inmiddels Jiri, PG8W bereid gevonden om de klus te klaren.
 • Update VERON Administratie Systeem, (VAS) in volle gang
  Om het VAS beschikbaar te maken voor de leden is in de huidige vorm 1,5 jaar nodig. Daarom is besloten dat het VAS een update krijgt. Dit is niet alleen goed voor de veiligheid van de gegevens maar het VAS komt na deze update direct beschikbaar voor alle leden. Alleen leden met een geldig e-mailadres kunnen toegang krijgen. Op dit moment ontbreekt in het VAS nog van 5000 leden een geldig e-mailadres. Geef uw e-mailadres daarom alvast door aan het centraalbureau@veron.nl zodat u straks zonder problemen gebruik kunt maken van deze nieuwe faciliteit.

Nog maar een kleine greep van wat de ICT-Commissie doet

Met 8 vrijwilligers wordt er dagelijks gewerkt om de ICT van de VERON up to date te houden. Om de serviceverlening verder te verbeteren heeft de ICT-Commissie behoefte aan nog eens 8 medewerkers. Dit varieert van ondersteuning bieden aan eindgebruikers tot het onderhouden van de servers. Niet overal is de kennis van een ICT-professional nodig. Ook mensen die graag anderen helpt met eenvoudige gebruikersvragen zijn van harte welkom. Bovendien is er binnen de ICT-Commissie altijd iemand beschikbaar om je kennis te verruimen.

Interesse of vragen? Maak gebruik van ons contactformulier.