Radio Amateurs in Canada krijgen nieuwe 100 Watt 5 MHz toewijzing

Radio Amateurs in Canada krijgen nieuwe 100 Watt 5 MHz toewijzingDe radio amateurs in Canada zijn er helemaal klaar voor om zich aan te sluiten bij de amateurs in andere landen die al toegang hebben tot de nieuwe 60-meter band. Deze 5 MHz toewijzing (5351,5 – 5366,5 kHz) is overeengekomen tijdens de World Radiocommunication Conference 2015 (WRC-15), maar dan met een maximum vermogen van 100 Watt effectief uitgestraald vermogen (ERP).

De bijgewerkte Canadese frequentie allocatie tabellen bevatten de nieuwe toewijzing al, hoewel de radioamateurs deze nog niet mogen gebruiken. De Canadese radioamateurs zullen ook de vier amateurradiokanalen behouden die niet onder de nieuwe toewijzing vallen. Deze zijn sinds 2014 geautoriseerd via een voetnoot bij de frequentietabel, waardoor spraak, data en CW kunnen worden gebruikt met een maximale bandbreedte van 2,8 kHz. De 60-meter toewijzing en spot frequenties zijn op een secundaire, niet-interferentie basis.

In januari 2017 vroeg de ARRL de FCC om deze ​​nieuwe, secundaire aansluitende band op 5 MHz toe te wijzen aan de radioamateurs. En dat terwijl ook vier van de huidige vijf kanalen op 60 meter en de huidige gebruiksbepalingen, waaronder de 100 Watt PEP ERP-limiet, behouden zouden blijven. De federale overheid is de primaire gebruiker van het 5 MHz-spectrum in de VS. Vandaar dat de FCC eerst nog moet reageren op de petitie van ARRL alvorens alles in werking kan worden gezet.

Lees er meer over bij de ARRL op deze pagina.