Nog even geduld voor 5 MHz

Veel zendamateurs kunnen niet wachten totdat ze op 5 MHz, 60 m, mogen uitzenden. Waar we eerst dachten in oktober al toegang te krijgen, kost het wat meer geduld voor 5 MHz toegestaan is. Bram van den Berg, PBØAOK, voorzitter van onze Werkgroep Overleg Overheid, ontving het volgende bericht van Agentschap Telecom:

Nog even geduld voor 5 MHzTot onze spijt kunnen radiozendamateurs met een F-registratie nog geen gebruik maken van de 5350 – 5450 kHz band. De benodigde wijziging van de Regeling gebruik van frequentieruimte met meldingsplicht 2015 ligt nog ter ondertekening voor aan de Minister. Zodra de ondertekening een feit is, zetten we publicatie in de Staatscourant in gang. De dag na publicatie in de Staatscourant mag de frequentieruimte worden gebruikt onder de in de Regeling opgenomen voorwaarden.

Zodra er groen licht is, wordt u hierover geïnformeerd.

We moeten nog even geduld voor 5 MHz hebben. Je hebt dan nog wel even de tijd om een antenne voor 60 meter te bouwen. Heb jij toevallig nog een ontwerp wat je met anderen wil delen? Stuur het naar de webredactie en we publiceren het op de website.