Lezing over radarsystemen in Beetsterzwaag

Lezing over radarsystemen in BeetsterzwaagLezing over radarsystemen tijdens WO-2 bij VERON Friese Wouden

Dinsdagavond 6 oktober gaan we samen met Henk Zwier PA3CLL terug naar de tijd dat Nederland in Oorlog was met onze oosterburen.

imageIn die tijd waren er veel radar systemen in gebruik. Henk zal ons deze avond veel vertellen over bijvoorbeeld de Limber Freya radar systemen uit 1930 met de voor ons bekendere codenaam Wasserman. Deze zouden geplaatst worden op een grote bunker op het eiland Schiermonnikoog die er nooit kwam. Maar op Terschelling was dit radar systeem wel operationeel.

Deze radarsystemen maakten deel uit van de Atlantic wall; een verdedigingslinie van Nazi Duitsland tijdens de tweede Wereld Oorlog. Ook komen de H2S radar aan de orde en ook de op Leeuwarden gestationeerde ME110 met de Liechtenstein SN-2 radar.

fumo214-smInteresse in de boeiende verhaal van Henk? Dan bent u van harte uitgenodigd op 6 oktober. Aanvang 19.30 uur in de Buorskip aan de Vlaslaan 26 te Beetsterzwaag.

Naast dit verhaal is er vooraf een korte ledenavond met informatie van en door u zelf en:

  • Verslag van het kortgeleden VHF contest.
  • Informatie van en over het 30 jarig bestaan van onze afdeling.
  • Lief en Leed.
  • QSL manager.

U bent van harte welkom, lid of geen lid.

HS2Interesse in ons maandelijkse nieuwsbrief “CQ Friese Wouden”? Stuur dan een lege e mail naar: nieuws-subscribe@a63.org

Graag tot ziens,
VERON afdeling Friese Wouden (A63)