DvdRA2018, Dag voor de Radioamateur in Zwolle

DvdRA2018 voor het eerst gehouden in ZwolleOp 3 november 2018 wordt alweer de 58e Dag voor de RadioAmateur gehouden. En voor het eerst in de IJsselhallen te Zwolle. De organisatie van de DvdRA2018 heeft zoals voorgaande jaren weer een aantrekkelijk en gevarieerd programma samengesteld. Daarom zullen wij u in de komende weken regelmatig informeren wat er allemaal te doen is tijdens de komende Dag voor de RadioAmateur.

Opening van de DvdRA2018

De Dag voor de RadioAmateur begint om 09.30 uur en duurt tot 17.00 uur. De kaartverkoop begint echter al om 09.00 uur. En de prijzen zijn hetzelfde gebleven als in 2017.

Entreeprijzen

 • Leden van de VERON betalen € 8,00, alleen op vertoning geldige lidmaatschapskaart.
 • Nog geen lid van de VERON dan betaald u € 9,00 entree per persoon.
 • Gratis toegang voor jeugdigen tot 16 jaar.
  Bij twijfel kan om identificatie worden gevraagd.

Officiële opening DvdRA2018

Om 10.30 uur opent Remy Denker PA0AGF, voorzitter van de Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland, de Dag voor de RadioAmateur 2018. Vervolgens zal Pieter-Tjerk de Boer, PA3FWM de considerans uitspreken. Met daarna de bekendmaking van de radiozendamateur van het jaar 2017 door het wetenschappelijk Radiofonds Veder.

Interessante lezingen voor de zendamateur

Een belangrijk onderdeel op de Dag voor de RadioAmateur zijn de lezingen.

Dit jaar is gekozen voor

 • Resultaten van de VERON-ruismeting op de HF en 6 meter band in Nederland.
  Door Peter Zwamborn, PE1GEX en Koos Fockens, PA0KDF EMC-Commissie
 • Van Arduino workshop naar ham project
  Cor Struyk, PA0GTB en Bert Minderman, PA1BM.
 • Low Band DX-ing
  door Remco den Besten, PA0FYM

Parkeren

De organisatie van de IJsselhallen heeft besloten op haar terrein parkeerkosten á € 5,00 per voertuig te heffen. Bezoekers kunnen een uitrijkaart aanschaffen bij de entree. De VERON is niet verantwoordelijk voor het parkeerbeleid op het terrein van de IJsselhallen. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid.

Amrato en VERON Onderdelenmarkt

Traditioneel zal naast de AMRATO voor nieuwe apparatuur, ook weer de VERON onderdelen markt aanwezig zijn voor gebruikte apparatuur en onderdelen.

Zelfbouwtentoonstelling altijd de moeite waard

Zoals ieder jaar is de zelfbouwtentoonstelling natuurlijk de smaakmaker van de Dag voor de RadioAmateur. Dit jaar niet boven maar gewoon in de grote AA-hal (evenementenhal). Als iemand iets bedenkt heeft de zendamateur het al gebouwd. Daarom altijd weer de moeite waard om te bekijken.

Hoe kunt u de IJsselhallen vinden?

Het exacte adres van de IJsselhallen is: Rieteweg 4, 8011 AB, Zwolle.
De IJsselhallen zijn eenvoudig te vinden: van de A28 neemt u bij Zwolle afslag Zwolle-Zuid. Vervolgens volgt u op de rotonde de borden IJsselhallen. U komt op de N331, afslag de Blaloweg, afslag de Rieteweg, en u bent gearriveerd. Volg de aanwijsboden voor parkeren na het passeren van de toegangspoort. Op het terrein van de IJsselhallen kost parkeren € 5,00 per voertuig, in de vorm van een uitrijkaart die u moet kopen in de entreehal. Vergeet niet op tijd een uitrijkaart te kopen in de entree (deze is de gehele dag geldig). Nadere info kunt u vinden op www.ijsselhallen.nl/bereikbaarheid. Hier kunt u ook de details van openbaar vervoer vinden.