Lezingenprogramma Denby Dales Amateur Radio Society

Net zoals diverse VERON-afdelingen, houdt ook de Denby Dales Amateur Radio Society (DDARS) haar bijeenkomsten momenteel online. Dat geldt ook voor haar lezingenprogramma. De komende weken organiseert DDARS namelijk verschillende (Engelstalige) lezingen via Zoom. De eerste lezing is al op woensdag 13 mei om 18:30 UTC. Het onderwerp is dan: “Introduction to amateur satellites, meteor scatter, EME and ISS”.

Omdat de lezingen online zijn, biedt dat de unieke mogelijkheid voor buitenstaanders om mee te kijken en te luisteren. Ook buitenlandse gasten zijn daarbij welkom, zo vertelden ons Nick Bradley (G4IWO) en Gerald Edinburgh (G3SDY, voorzitter DDARS) namens de vereniging. Mochten er te veel geïnteresseerden zijn, dan gaan de DDARS-leden natuurlijk voor.

Lezingenprogramma DDARS

Het lezingenprogramma voor de komende weken ziet er als volgt uit:

  • 13 mei 2020, 18:30 – 19:30 UTC: “Introduction to amateur satellites, meteor scatter, EME, and ISS” door Robin Moseley (G1MHU)
  • 20 mei 202, 18:30 – 19:30 UTC: Radio Magazine Practical Wireless” door Don Field (G3XTT), editor van het tijdschrift.
  • 27 mei 2020, 18:30 – 19:30 UTC: “Understanding HF Propagation” door Steve Nichols (G0KYA).

Over ZOOM

Aanmelden in Zoom

Aanmelden in Zoom

De lezingencyclus maakt gebruik van het programma Zoom. Zoom is een videoconferencing-programma waarvan de basisversie gratis te gebruiken is. Het programma is beschikbaar voor alle mogelijke platformen en kan gedownload worden vanaf de Zoom-website: Zoom Download Center.

De zogenaamde meeting-ID is voor alle lezingen gelijk: 278 609 9353. Om een lezing te kunnen bijwonen, dien je na het starten van Zoom de meeting-ID in te voeren.