Doe mee aan JOTA-JOTI 2018

JOTA-JOTI 19-21 oktober 2018

JOTA-JOTIIeder jaar wordt tijdens het derde volle weekend van oktober wereldwijd de JOTA-JOTI gehouden. Hierbij staat JOTA voor “Jamboree On The Air“. En JOTI is eigenlijk soortgelijk. Maar dan “On The Internet”. Zo ontmoeten dit weekend scouts van over de hele wereld elkaar. En dat kan via amateurradio en het internet. Dus zet 19 tot en met 21 oktober 2018 even in de agenda.

Ook staat de JOTA-JOTI bekend als communicatieweekend. Hierbij worden verschillende technieken gebruikt om te communiceren. Daarnaast kunnen scouts ook bezig zijn met techniek tijdens dit weekend. Zo is bijvoorbeeld een populaire activiteit het solderen van elektronica bouwpakketjes. Maar ook het bouwen van een JOTA-toren is een goed voorbeeld. Hierbij komen techniek en amateurradio samen tot één activiteit.

Thema: Expedition Cosmos!

Elk jaar heeft de JOTA-JOTI een thema. Het jaarthema van de Speldraad 2018-2019 is “the final frontier”. Voor JOTA-JOTI 2018 hebben we “Expedition Cosmos” gekozen als afgeleide hiervan.

Bij Scouting ontwikkel je je door het doen van uitdagende activiteiten. Ga tijdens de JOTA-JOTI eens op zoek naar je tegenpool! Hoe? Dat mag je zelf bepalen. Via het internet of via radioverbindingen. Binnen of buiten je eigen groep. Tijdens het derde weekend in oktober kan het gewoon lukken. En we hebben er nu alweer zin in. Dit keer met een kosmisch tintje…..

Zoek je meer informatie over deelnemende scouting groepen? Of de Twitter tijdlijn? En verdere achtergrond verhalen? Dat alles is te vinden op deze website.