YOTA zomerkamp Amerikas gaat door

YOTA regio 2 kampHet lang-verwachte eerste YOTA-zomerkamp in de Amerikas gaat door! Het Youth-on-the-Air-kamp voor jonge zendamateurs uit Noord-, Midden- en Zuid-Amerika vindt namelijk plaats van 11-16 juli 2021. Het eerste IARU-Regio-2 YOTA-zomerkamp stond gepland voor de zomer van 2020. Vanwege de pandemie ging dat uiteraard niet door. Ook nu is het zomerkamp in Cincinnati. En wel in het National Voice of America Museum of Broadcasting in West Chester Township, Ohio, net ten noorden van Cincinnati.

COVID-19 maatregelen

“Het kamp houdt zich aan alle COVID-19 maatregelen zoals voorgeschreven door de de staat Ohio en het CDC. Daarbij hoort het gebruik van mondmaskers, afstand houden en ontsmettingsmiddelen,” zegt kampdirecteur Neill Rapp, WB9VPG. “Deelnemers kunnen gevraagd worden om een Coronatest te doen en/off in zelf-quarantaine te gaan voor aankomst. Een en ander is afhankelijk van de maatregelen zoals die in juli gelden. De gehele staf is of volledig gevaccineerd of zal dat zijn per eind april. De meeste vrijwilligers gaven aan volledig gevaccineerd te zijn.” Rapp zei dat sommige aktiviteiten ook aanpassing behoeven om coronaveilig te zijn.

Als COVID-19 uit de hand loopt

Raap voegde eraan toe, dat als de COVID-19-pandemie onverwacht uit de hand loopt het evenement opnieuw een jaar uitgesteld wordt. Dat gebeurt ook als de staat Ohio vindt dat het onveilig als het kamp doorgaat. Daarom raadt hij deelnemers aan geen niet-restitueerbare tickets te kopen naar Cincinnati.

30 deelnemers

Voor de 30 beschikbare plaatsen zijn al 28 deelnemers uit de VS, Canada, Mexico, en IJsland aangemeld. Maar tot 1 juni kunnen jongeren zich nog aanmelden. Zo nodig zal er ook een wachtlijst zijn. Aanmelden zelf is gratis. Het kamp kost de deelnemer $100, maar dat hoeft pas betaald als de deelnemer is geaccepteerd. Er zijn beurzen beschikbaar voor deelnemers die dit niet kunnen betalen. Details vind je op de Youth on the Air website.

Dit zal het eerste YOTA-kamp ooit zijn in IARU-Regio-2. Overigens is het YOTA-zomerkamp in Regio-1 in Kroatië opnieuw uitgesteld, nu naar 2022.