YOTA Regio 2 organiseert eerste kamp in Cincinatti in 2020

YOTA regio 2 kampYOTA Regio 2 organiseert haar eerste kamp. Geïnspireerd door het grote succes van de YOTA-zomerkampen in Regio 1 komt er nu ook een kamp in Regio 2. Het eerste kamp vindt plaats in Cincinnati, Ohio in de VS van 21-26 juni 2020.  Deelname staat open voor radioamateurs met een licentie tussen 15 en 25 jaar oud uit Regio 2. Er is echter vooralsnog slechts plaats voor 20 deelnemers. De West Chester Amateur Radio Association (WC8VOA) is gastheer van dit evenement.“Heb je een licentie, maar weet je niet wat nu te doen? Kom naar het YOTA-kamp en we leren je de nieuwste technieken. Technieken, waarmee je contact kunt maken met andere jonge zendamateurs en mentors in Zuid-, Centraal- en Noord-Amerika”, zegt de organisatie. “Ben je al een expert? Wij zijn op zoek naar jongeren, die hun kennis naar een hoger niveau willen tillen. Maar die ook hun kennis willen delen met andere jonge zendamateurs”, voegen ze daar nog aan toe.

Geplande activiteiten

Cincinnati YOTA 2020Enkele van de geplande activiteiten van het YOTA Regio 2 kamp omvat workshops en hands-on activiteiten rondom:

  • Contesten- leer werken van enkele van de top-jonge contesters van het land. Neem ook deel aan een FM-contest in een amusementspark. Hoe werk je in een locale contest.
  • Digitale VHF/UHF modes- D-STAR: Gebruik een week lang een D-STAR radio, plus inzicht in hoe het werkt. APRS: Leer hoe stations te volgen en data te verzamelen met APRS.
  • Kits bouwen – Leer van bouwers van wereldfaam door je eigen ontvanger te bouwen.
  • Vossenjacht – Leer hoe signalen op te sporen.
  • Antennebouw – Leer hoe antennes te maken van gewone huishoudelijke materialen.
  • Werken met satellieten – Leer van de beste jonge satellietoperators.
  • … en meer!

Special Event Call

Kampdeelnemers zullen een special event station in de lucht brengen met de roepnaam W8Y. Dat station heeft de allernieuwste HF en VHF/UHF radio’s, waarvan velen slechts kunnen dromen. En het heeft ook een breed arsenaal aan antennes.

Ook YOTA Regio 2 is bij dit dit soort evenementen afhankelijk van donateurs. Het blijft tenslotte vrijwilligerswerk.

December YOTA maand!

December Yota maandIn regio 2 is evenals in onze regio december weer YOTA maand! Wereldwijd gebruiken de Youngsters On The Air speciale roepnamen. Daarvoor gebruikt de YOTA in Nederland de roepletters PD6YOTA en PA6YOTA.

Winter YOTA 2019 – Let’s go PA

En dan is er nog de Winter YOTA in Nederland van 12-15 december! Dit valt midden in de YOTA maand. De Nederlandse deelnemers activeren dan ook de roepletters PA6YOTA.