Youngsters on the Air Finland 2014

YOTA Finland 2014

YOTA Finland 2014Van 15 t/m 22 juli zal er de 4de editie van “Youngsters on the Air” plaatsvinden in Virrat, Finland. Ook dit jaar is de VERON weer vertegenwoordigt met een jeugdteam. Er zullen 15 jeugdteams aan deelnemen van Europese verenigingen welke zijn aangesloten bij IARU R1.

Tijdens de week zijn er verschillende activiteiten waaronder: ARDF, SOTA activatie, elektronica workshop, presentaties en discussies. Dit jaar zal de eerste editie van ERTC (European Radiosport Team Championship) georganiseerd worden door Radio Arcala, OH8X. Hiermee wordt met het gebruik van het virtuele programma Hamsphere, WRTC nagebootst. Ieder land heeft een team,  bestaande uit twee deelnemers, en eventueel een extra team captain, geselecteerd.

Naast de zendamateur gerelateerde activiteiten zullen er in de week culturele thema’s aan bod komen met als doel het bijbrengen van competenties bij de deelnemers. Denk hierbij aan het verbeteren van de Engelse taal of presentatietechnieken. Hoofdsponsor van het evenement is het Erasmus+ programma van de Europese Commissie.

Gedurende de week zullen wij op deze website een blog bijhouden. Je kunt ook een QSO met ons maken onder de call OH2YOTA.