YOTA-2015 Dag 4

YOTA-2015 Dag 4

Vandaag begonnen we  met een energizer game georganiseerd door team Spanje.

Het ochtend programma begon weer als eerste weer met een Good Morsing les door team Polen. We zijn verder gegaan met het oefenen van het woord YOTA. Voor vandaag had iedereen het huiswerk gekregen om zijn eigen callsign in morse op te kunnen zeggen. Na de morse les weer hetzelfde programma als de vorige dag. Alleen waren de groepen omgedraaid. Dus de groep die gisteren nog geen introductie had gehad over ARDF kreeg dat vandaag. De andere groep die nog geen les had gehad in operating practises kreeg dat ook vandaag. Beide groepen hebben ook vandaag weer een spel gedaan.

‘S middags was er een technische presentatie over het hoe en wat van coaxkabels. Het ging vooral over welke parameters de kwalteit van de coaxkabel bepalen. Daarna hadden we een handheld contest. Iedereen die een portofoon had kon dus meedoen aan de contest. De contest vond zowel in de 2m als 70cm band plaats. Er waren drie categorien. 2m, 70cm of mixed. Er waren drie periodes van 10 minuten binnen de contest. In iedere periode mocht een station zowel op 2m als op 70cm gewerkt worden. Dus binnen de contest mocht een bepaald station 6 keer worden gewerkt.

‘s avonds was de treasure hunt die door ons team werd georganiseerd. Over het gehele kamp terrein hadden we 15 vragen verstopt die allemaal te maken hebben met de hobby. Met de antwoorden van de vragen moest een frequentie en een code woord gevonden worden. Het team dat als eerste het codewoord via de juiste frequentie wist te roepen zou winnen. Uiteindelijk wist team 9 de treasure hunt te winnen. Voor de winnaars was er een pakje stroopwafels.

YOTA-2015 Dag 4
73, Dennis