IARU R1 lanceert gloednieuwe Discord server voor jongeren

IARU R1 lanceert gloednieuwe Discord server voor jongerenElk jaar brengt de IARU vele mensen samen door middel van evenementen. Deze maand heeft het Regio-1 team een online gemeenschap gecreëerd waar jongeren contact kunnen houden buiten deze evenementen om. Zo zijn gemakkelijk ervaringen en interesse in onze radiohobby te delen. Dit biedt de kans om ook online internationaal nieuwe radioamateurvrienden te maken!

Voorheen gebruikten we een Telegram-groep om in contact te blijven. Maar nu de gemeenschap rond YOTA is gegroeid is het tijd om over te stappen naar iets dat meer geschikt is voor onze behoeften. Via onze Discord server is op gemakkelijke manier contact te leggen met elkaar, met ons en met de jeugdcoördinatoren. Je kunt die laatsten namelijk gemakkelijk herkennen. En je kunt zo ook eenvoudig deelnemers uit verschillende IARU-regio’s uit elkaar houden.

Hoe wordt je lid van deze Discord server?

IARU R1 lanceert gloednieuwe Discord server voor jongerenDe server is uiteraard te vinden via onze sociale media en website. Iedereen, ongeacht zijn of haar leeftijd, kan lid worden van deze server.

De uitnodigingslink naar de IARU-R1 YOTA Discord server is: https://discord.gg/ZGB9xFeRGD

Vertel het rond binnen jouw groep jongeren. Voel je vrij om onze server te promoten door gebruik te maken van de publiciteitsmaterialen zoals de poster die je hiernaast ziet. En je kunt er natuurlijk ook berichten over plaatsen op de Sociale Media. Hierbij kun je plaatjes gebruiken zoals helemaal bovenaan deze pagina staat en ook die hieronder terug te vinden zijn.

Je zou hierbij bijvoorbeeld de volgende teksten kunnen gebruiken:

  • Word lid van de YOTA-gemeenschap – nu op Discord!
  • Wil je in contact blijven met je radioamateurvrienden van YOTA kampen en evenementen? Of wil je online nieuwe vrienden maken?
  • Word lid van onze Discord server om in contact te komen met andere jongeren. Iedereen die geïnteresseerd is in radioamateurisme kan gratis lid worden van de server!

Wil je zo’n plaatje graag van een Nederlandse tekst laten voorzien? Neem dan contact op met pr@ham-yota.com en wij maken het voor je. Je hoeft ons alleen de vertaalde tekst te sturen en wij sturen je een aangepaste versie terug.

Groeten / 73
Otava Tuomi, OH3OT
Vice-voorzitter Jeugd Werkgroep IARU Regio 1
youth@iaru-r1.org
iaru-r1.org & ham-yota.com

IARU R1 lanceert gloednieuwe Discord server voor jongeren


Wat achtergrondinformatie over Discord

  • Spraak- en videocommunicatie: Discord biedt mogelijkheden voor spraak- en videogesprekken, waardoor het makkelijk is voor gebruikers om verbinding te maken met vrienden voor virtuele hangouts, vergaderingen of spelsessies.
  • Server-gebaseerde organisatie: Discord’s server-gebaseerde systeem stelt gebruikers in staat om gemeenschappen te creëren of zich bij aan te sluiten rond specifieke onderwerpen of interesses. Elke server bevat meerdere kanalen voor verschillende discussies. Dat zorgt voor georganiseerde en efficiënte communicatie binnen de community.
  • Bots en integraties: Discord ondersteunt een breed scala aan bots die de gebruikerservaring verbeteren door taken te automatiseren, muziek af te spelen, servers te modereren en verschillende hulpprogramma’s aan te bieden. Daarnaast integreert het met populaire applicaties van derden. Daardoor wordt de functionaliteit en veelzijdigheid van het platform uitgebreid.
  • Cross-platform toegankelijkheid: Discord is beschikbaar op verschillende platformen, waaronder desktop, webbrowsers en mobiele apparaten (zowel Android als iOS). Zo kunnen gebruikers verbonden en betrokken blijven, ongeacht het apparaat van hun voorkeur.
  • Veiligheid en moderatie: Discord is toegewijd aan het creëren van een veilige omgeving voor zijn gebruikers. Het biedt geautomatiseerde moderatie-instrumenten, meldingsfuncties voor gebruikers en leeftijdsgrenzen voor expliciete inhoud om een positieve en veilige community-ervaring te garanderen.

Als er problemen zijn op de server, kun je contact opnemen met de moderator door deze te taggen via @moderator