RSGB 2023 Conferentie & Algemene IARU Regio 1 Conferentie

RSGB 2023 ConferentieAlgemene IARU Regio 1 ConferentieDe zomer loopt duidelijk op z’n einde. We zien de eerste aankondigingen van wat ons dit najaar onder andere te wachten staat al binnenrollen.

En daarbij zitten twee verschillende grote conferenties welke ook voor Nederlandse radioamateurs de moeite waard zijn. De RSGB 2023 Conferentie en natuurlijk ook de Algemene IARU Regio 1 Conferentie.

We bekijken beide conferenties even in wat meer detail. Vooral de boeiende en leerzame presentaties springen daarbij direct in het oog. Gelukkig worden alle materialen omtrent deze presentaties ook altijd online ter beschikking gesteld, zodat de “thuisblijvers” er net zo goed van kunnen genieten.


RSGB 2023 Conferentie (13-15 oktober 2023)

RSGBDe RSGB 2023 Conferentie is al over zes weken. En de Society is verheugd dat AMSAT ook haar Colloquium weer zal houden tijdens het evenement.

Het programma van de RSGB omvat een fantastische reeks deskundige sprekers en amateurradio-onderwerpen. Je hoort verhalen achter de schermen over de Rockall DXpeditie 2023 en de Bouvet 3Y0J DXpeditie. Cathy Clarke, G1GQJ vertelt over de geschiedenis van RAYNET en het belang ervan in de moderne wereld. En er zijn presentaties over vliegtuigverstrooiing, het maken van printplaten en ook het werken met FM-satellieten binnen een krap budget.

Na het spannende nieuws dat het Verenigd Koninkrijk in 2026 gastheer zal zijn voor het wereldkampioenschap voor teams in de radiosport (WRTC), hoort u verhalen van deelnemers en scheidsrechters die deelnamen aan het kampioenschap van 2022. En u krijgt inzicht in de voorbereidingen voor het evenement van 2026.

Voor het eerst zal de conventie ook een duidelijke focus hebben op “outreach” en praktische activiteiten, omdat de RSGB mogelijkheden biedt voor individuen en clubs om “aan de slag te gaan” en geïnspireerd te worden om nieuwe dingen te proberen in hun lokale omgeving. Dit zijn slechts enkele van de vele hoogtepunten en de RSGB zal alle details publiceren in de RadCom van oktober 2023.

Houd de conferentie webpagina’s in de gaten voor meer details in de komende weken.

De RSGB is ook verheugd om aan te kondigen dat Keith Hotchkiss, G0FEA is aangesteld als vrijwillige lezingencoördinator van de RSGB voor de conventie van 2023. Keith zal samenwerken met algemeen voorzitter en conferentie voorzitter Steve Thomas, M1ACB en de rest van het conferentie team om weer een fantastisch evenement neer te zetten.


Algemene IARU Regio 1 Conferentie (1-4 november 2023)

IARU Regio 1 houdt haar volgende Algemene Conferentie van 1 tot 4 november 2023 in Zlatibor, Servië. Een groot aantal documenten en voorstellen zijn nu al online beschikbaar. En alle aanvullende informatie is via deze link te vinden.

Onderwerpen zijn onder andere: algemene verslagen; organisatorische en budgetvoorstellen; het nieuwe HF-bandplan; VHF-, UHF- en SHF-wijzigingen; en aandacht voor WRC-23, de Wereldradiocommunicatieconferentie, die kort daarna volgt.

Andere thema’s zijn: strategische projecten en vooruitgang, aanpassing aan digitale technologieën, wedstrijden, EMC en andere spectrumaangelegenheden.

U vindt een link naar alle documenten behorende bij deze raadpleging via onderstaande links:

Het zijn al met al best wel heel veel documenten. Vandaar dat iedere bovengenoemde pagina de mogelijkheid biedt om alle documenten in één keer te downloaden. Zie daarvoor de knop rechtsboven op de respectievelijke pagina’s. Alvast heel veel leesplezier toegewenst.