BIPT trekt frequentiebesluit van 20 maart in na bezwaren UBA

BIPT trekt frequentiebesluit in na bezwaren UBAOp verschillende media is gepubliceerd over het nieuwe Besluit van de Raad van het BIPT van 20 maart 2019. Naar aanleiding van de bezwaren die de IARU vertegenwoordiger van België, de UBA heeft geuit is dit besluit teruggetrokken.

Op 25 maart heeft de UBA haar bezwaren kenbaar gemaakt aan de BIPT. Die vervolgens alle verwijzingen naar het Besluit van de Raad van het BIPT van 20 maart 2019 heeft verwijderd. De UBA maakt bezwaar tegen de mogelijkheden die de ON3’s hebben gekregen en dat zij te veel mogelijkheden verliezen.

We hopen op een nieuw overleg met de BIPT

UBA stelt vast dat dit besluit nagenoeg identiek is aan het voorstel dat is gedaan in de raadpleging. Ondanks de verschillende voorstellen die de UBA heeft gedaan om het verlies van mogelijkheden voor de ON3’s te beperken

We hopen op een nieuw overleg met het BIPT om tot een oplossing te komen die gunstiger is voor onze ON3’s dan het besluit van 20 maart. Zoals op de website van de UBA is te lezen.

Raadpleging, 51 reacties ontvangen

Door de BIPT is een openbare raadpleging gehouden van 18 december 2018 tot en met 18 januari 2019. Hierop zijn in het totaal 51 reacties ontvangen door de BIPT. Diverse radioamateurs hebben voorgesteld om de C-klasse om te zetten naar de B-klasse. Dit voorstel is niet in aanmerking genomen, omdat het klasse C bedieningscertificaat voldoet aan rapport 89 van het ECC. Ook het voorstel om de klasse-C van een beperkte duur te laten zijn is niet aanvaard.

Voorlopig blijft het vorige Besluit van de Raad van 24 april 2012 in België van kracht.