Nordics On The Air 2018

Nordics On The AirNordics On The Air (NOTA) vanaf donderdag 1 Maart.

Op donderdag 1 Maart 2018 begint het Scandinavische jeugdkamp, de Nordics On The Air (NOTA). He locatie is in Hemsön nabij Härnösand in Zweden. 

Samenwerking met de SSA en de IARU Regio 1

Het Scandinavische Team van de NOTA is een proefproject. En daarmee het eerste sub regionaal jeugdkamp. Het kamp wordt georganiseerd door de Zweedse radioamateur vereniging de SSA in samenwerking met de IARU Regio 1. In de toekomst is het de bedoeling dat het project een gelijke bekendheid en regeling krijgt als het YOTA programma binnen de IARU Regio 1.

Diverse activiteiten voor de jeugd

De deelnemers hebben de leeftijd van 17 tot 25 jaar en komen uit verschillende delen van Zweden en Finland. Ze verblijven 4 dagen in een voormalige basis van de Zweedse kustwacht. Op het programma staat activiteiten als ‘De slag van Hemsön’, educatie, zelfbouw en puzzels. Het is voornamelijk een sociaal evenement wat uiteraard om de radio hobby draait. Er zijn 3 HF stations ter beschikking voor de jeugd van de SSA. Deze stations werken in de 20-, 40- en de 80-meter band. Probeer ze te vinden op de banden, hiervoor heeft de SSA een speciale call uit gegeven; SK8YOTA.