Blog: YOTA 2016: donderdag

YOTA 2016: donderdag

Blog: YOTA 2016: donderdagDonderdag begonnen we goed. Met een stevig ontbijt en het voorbereiden van een lunchpakket voor de middag omdat we een berg op gingen voor de SOTA (Summit on the air). Hier kon je kiezen tussen drie verschillende bergen met elk zijn eigen moeilijkheidsgraad. Wij zijn met het hele team naar de medium hoogte SOTA berg, genaamd Sonntagskogel gegaan. Deze was 1849 meter hoog.

Dit was nog wel een hele klim. Eerst gingen we met de kabelbaan omhoog. Daarna moesten we op de berg nog een uurtje lopen/klimmen om bij de top te komen. Hier konden we onze zelfgemaakte antennes voor HF en V/UHF uittesten.

Er zijn er vele (SOTA) verbindingen op HF gemaakt. Tussen de bergtoppen onderling is veel verkeer geweest op 2 meter. Na hier 3 uur gezeten te hebben, gingen we weer naar beneden en terug naar het verblijf om te rusten en verder te gaan met het programma, waar nog een presentatie over GSM, UMTS en LTE stond. Deze was erg interessant.

Na het eten hebben we eerst een presentatie gehad over de ARDF vossenjacht van de volgende dag. zo waren we goed voorbereid hoe ARDF in z’n werk gaat en hoe we de peilontvangers moesten gebruiken

Na de presentatie was er de mogelijkheid om het US License Exam te maken. Hier hebben wij als team niet aan meegedaan, maar er zijn wel mensen geslaagd voor hun examen.

Dit werd gevolgd door de off-air contest. Dit is een contest maar dan niet over de radio. Hierbij ga je op een bankje zitten die een band voorstelt en moet je verbindingen maken met anderen die bij hetzelfde bankje staan. Na een QSO gemaakt te hebben op die band, moet je naar een andere. Zo liep iedereen door elkaar om bij een bankje te komen en een QSO te maken.