YOTA kondigt nieuwe contest aan: YOTA Contest

YOTA Contest“Team YOTA” van de Youngsters on the Air in IARU Regio 1 kondigt een nieuwe contest aan: de YOTA Contest. Dit wordt een drie-keer-per-jaar evenement en duurt telkens maar 12 uur. De YOTA Contest staat open voor alle radioamateurs.YOTA wil hiermee de activiteit van jongere radioamateurs een boost geven. En uiteraard tevens YOTA ondersteunen. De 12-uurs-periode is elke keer verschillend, maar telkens op een zaterdag. De eerste contest vindt plaats op zaterdag 22 mei 2021 van 08:00 tot 19:59 uur UTC. De daaropvolgende zijn op 17 juli van 10:00 – 21:59 uur UTC en 30 december 12:00 – 23:59 uur UTC.

Categorieën

YOTA heeft acht verschillende operator-categorieën vastgesteld. Dat is inclusief subcategorieën voor operators van 25 jaar en jonger. Maar operators van elke leeftijd mogen meedoen. De toegestane modes en banden zijn CW en SSB op 80, 40, 20, 15 en 10 meter. Wissel de leeftijd van de operator uit. Die leeftijden doen namelijk dienst als vermenigvuldigers. Je mag elk station éénmaal per band werken.

Contacten op hetzelfde continent tellen voor 1 punt. DX daarentegen krijgt 3 punten per verbinding. Hoe jonger de operator waar je mee werkt deste meer punten krijg je. Dus werk vooral de jongste operators.

YOTA Contest log robot

De IARU Regio 1 jongeren werkgroep werkt samen met de Hongaarse radioamateurvereniging MRASZ De vereniging is ook lid van de IARU. MRASZ zal de onder andere de contest log robot verzorgen.

Dien alleen Cabrillo logs in. De winnaars van de contest worden bekendgemaakt zodra alle binnengekomen logs gecheckt zijn over de diverse categorieën. De winnaars krijgen een YOTA Contest plaquette.

Het contest committee bestaat uit de IARU Regio 1 Youth Working Group: Philipp (DK6SP), voorzitter, Markus (DL8GM), vicevoorzitter en de leden Csaba (HA6PX) en Tomi (HA8RT).

Neem contact op met het YOTA Contest Committee voor vragen of verdere informatie (contest@ham-yota.com).

Coronamaatregelen

De officiële positie van de IARU Regio 1 is om multi-operator-contesten niet aan te moedigen, vanwege de noodzakelijke afstandsmaatregelen. Desondanks wil de Youth Working Group multi-operator-stations niet ontmoedigen. Dit omdat jongeren vaak geen eigen station hebben en daarvoor bij een ouder of bevriende amateur terecht moeten. Ze raden echter af om met grote groepen jongeren bijeen te komen, of grote conteststations te vormen. Volg alsjeblieft de lokale en nationale regels met betrekking tot de COVID-19-pandemie.

Bronnen: ARRLYOTA