Nederlandse zendamateur PA5X wint prestigieuze prijs

Johannes Hafkenscheid, PA5X, wint voor zijn activiteiten in Mauritanië als 5T5PA de prestigieuze prijs “Intrepid Spirit Award” 2020. De prijs werd aan 5T5PA uitgereikt door de Intrepid-DX Group. De Intrepid-DX Group is een zeer vooraanstaande vereniging. Deze groep heeft vele DX-pedities georganiseerd. Verder bereiden ze dit moment bijvoorbeeld de 3Y0J DX-peditie naar Bouvet voor. Eerdere winnaars van deze Award waren onder andere JH1AJT (Yasuo “Zorro” Miyazawa), RA9USU (Dmitri Zhikharev) en LA7GIA (Ken Opskar).

Actief vanuit Mauritanië

Johannes, PA5X wint deze prestigieuze prijs omdat hij de afgelopen 2 jaar zeer actief was en is vanuit Mauritanië . Ook heeft hij vele zendamateurs de mogelijkheid gegeven om Mauritanië op alle HF banden inclusief 50 MHz te werken.

Nieuwsbericht van de Intrepid-DX Group

Van de internationale DX-conventie:
De Intrepid-DX Group is verheugd de ontvanger van de jaarlijkse “Intrepid Spirit Award” aan te kondigen. We zijn verheugd dat we zoveel waardige nominaties hebben ontvangen om te overwegen. Dit jaar gaat de prijs naar een opmerkelijke DXer, namelijk Johannes Hafkenscheid 5T5PA, die heel actief was terwijl hij in 2020 in Mauritanië woonde en werkte.

Deze onderscheiding is ter erkenning van de buitengewone inspanningen van Johannes om Mauritanië te activeren tijdens de Covid-19 pandemie. We erkennen de onzelfzuchtige daad van Johannes om deze uitdagende en broodnodige entiteit namens een dankbare Global DX Community te activeren. In 2020 legde Johannes namelijk 35.000 contacten en heeft hij in totaal 192.514 contacten gelegd tijdens zijn jarenlange activiteit vanuit Mauritanië.

Intrepid Spirit Award

Om deze redenen eren we hem met onze Intrepid Spirit Award, uitgereikt op de Internationale DX-conventie op 16 mei 2021.
Deze “Intrepid Spirit Award” wordt uitgereikt ter nagedachtenis aan onze gevallen vriend en lid, James McLaughlin, T6AF, die in april 2011 in Kabul, Afghanistan, werd vermoord.

Erkenning

De onderscheiding is bedoeld om die individuen of teams te erkennen en te eren die moedig zeldzame entiteiten activeren. Entiteiten waar hun eigen persoonlijke veiligheid vaak ook ondergeschikt is aan hun streven om contacten te leggen met de DX-gemeenschap. Hoewel we DXers niet aanmoedigen om in gevaar te komen, erkennen we dat de omstandigheden dit soms vereisen. En we erkennen we die Intrepid Dxers dan ook met de Intrepid Spirit Award.

Paul S. Ewing-N6PSE, president en oprichter van de Intrepid-DX Group.

Ook de webredactie feliciteert Johannes, PA5X, graag met deze prestigieuze prijs.