Lezing Low band DX-ing tijdens de DvdRA Zwolle

Lezing Low band DX-ing tijdens de DvdRA ZwolleAanstaande 3 november wordt de jaarlijkse VERON DvdRA (Dag voor de RadioAmateur) gehouden in Zwolle. Naast het officiële gedeelte, zelfbouw tentoonstelling, AMRATO en VERON onderdelenmarkt presenteren de commissies en werkgroepen zich. En als klap op de vuurpijl zijn er weer interessante lezingen. Waaronder de lezing “Low band DX-ing” door Remco den Besten, PA3FYM. Verwacht praktische wenken over  DX’en op de lage banden 40, 80 en 160 meter.

Lezing Low band DX-ing

Remco is een ervaren zelfbouwer (en verbeteraar) van vele zaken binnen onze hobby. Of het nu een transverter is. Of een high power VHF, UHF of HF versterker. Zelfs een antenne pakt hij aan. Daarnaast heeft Remco zijn sporen verdiend in het contest wereldje. Zo is hij meerdere malen te gast (geweest) als operator bij TM0HQ. Daarmee drievoudig IARU-HQ wereldkampioen geworden. Maar ook solo staat Remco zijn mannetje. Als je de “All time Bests” voor PA bekijkt in de CQWW CW Assisted High 160 Meter dan bezet Remco de plaatsen 1, 2, 3 en 4.

Remco gaat op een laagdrempelige wijze in op de “do’s and dont’s” van het DX’en op de lage banden 40, 80 en 160 meter. Theorie, filmpjes en ervaring lossen elkaar af. Na deze lezing zullen er zeker amateurs zijn die ineens weten waarom hun setup niet presteert zoals verwacht. Of hoe ze dingen kunnen aanpassen zodat hun setup nog beter gaat presteren. Kortom een lezing die je niet mag missen.

Waar en wanneer?

De lezing is van 14:15 tot 15:15 in de Suyderseezaal van het IJsselhallen complex. Wees op tijd in de zaal. Immers, het aantal zitplaatsen is beperkt.

Meer lezingen tijdens de DvdRA 2018?

Jazeker! Niet alleen is er de lezing van Remco over Low band DX-ing. Maar ook een lezing over Arduino door Cor Struyk. Met als titel “Van Arduino workshop naar ham project”. En een lezing over de ruismeting door Peter Zwamborn en Koos Fockens. Deze laatste twee presenteren namens de VERON EMC-EMF Commissie.