De geschiedenis van de tweerichtingsradio

De geschiedenis van de tweerichtingsradioMark Abrams WA6DPB en Mark Lidikay KE6TNM hebben een 15 minuten durende video gemaakt met de titel “De geschiedenis van de tweerichtingsradio“. Het geeft een kijkje in de vroegste portofoons van de 20e eeuw. En het laat de evolutie van repeaters en uiteindelijk de ontwikkeling van netwerk- en bundelrepeaters zien.

Het verhaal combineert een technisch overzicht met een korte geschiedenisles. De film is afgelopen september op het Cannes Corporate Media and TV Film Festival vertoont. En dat leverde de makers een Silver Dolphin award op. Dat is een van de hoogste onderscheidingen voor bedrijfsmedia op het festival.

Mark Lidikay vertelde dat het verhaal van de video over de moderne netwerktrunking die door bedrijven wordt gebruikt bijzonder interessant is voor radioamateurs. Vooral omdat portofoons steeds meer gebruik maken van de digitale modi. “Het was een mysterie voor de meeste radioamateurs. En het was een van onze prioriteiten om het concept begrijpelijker te maken.

 

In de woorden van de makers

Welkom bij onze bekroonde film “De geschiedenis van de tweerichtingsradio”! Reis met ons mee terwijl we de fascinerende evolutie van bidirectionele radiocommunicatie door de tijd heen volgen.

We hebben het verhaal van de verschillende soorten radio’s nauw verweven met het verhaal van het legendarische wezen Bigfoot. Dit boeiende verhaal biedt een unieke filmervaring, waarbij informatie en entertainment op een nooit eerder vertoonde manier worden gecombineerd.

Onze film is internationaal geprezen en won een Silver Dolphin award in Cannes en bronzen en gouden awards van Summit International en Davey Awards. Leun achterover, ontspan en ga met ons mee op een buitengewone ontdekkings- en leerreis. Geniet van de film!

Vergeet niet om je te abonneren op ons kanaal. En op de bel te drukken voor updates over onze nieuwste inhoud. Geniet van de show! Als je na afloop wilt chatten met een aantal van de personages, waaronder Sasquatch, ga dan naar deze webpagina.