Kort radioamateurnieuws – week 37, 2023

Logo kort radioamateurnieuwsDeze week in ‘Kort radioamateurnieuws’:

  1. Vernieuwde VERON folders over radiohobby;
  2. V2G-vossenjacht geslaagd – bekijk de video;
  3. Kids On The Air vanaf een Tsjechisch kasteel;
  4. Nieuwe dikke SARC Communicator editie;
  5. Korean Amateur Radio League start jeugdcommissie;
  6. DIG-PA Bulletin nummer 79 is uit.

Kort radioamateurnieuws

 

1. Vernieuwde VERON folders over onze radiohobby nu in PDF beschikbaar

Wilt u zelf meer weten van onze vereniging en/of radiohobby? Of weet u iemand die u graag van wat informatief promotiemateriaal wilt voorzien? Dan is op onze brochurepagina altijd wel wat bruikbaars te vinden. Helemaal nu we de meeste folders hebben vernieuwd. We sommen even de nieuwe folders op:

Al deze folders zijn handig in PDF-formaat te downloaden. Dus je kunt ze gemakkelijk aan iemand doorsturen. of afdrukken en in handen geven. Deel deze materialen met zoveel mogelijk mensen. Een kleine moeite, maar een groot plezier.

 

2. V2G-vossenjacht geslaagd – bekijk hier de video

Van 28 augustus t/m 3 september organiseerden VERON afdeling A19 en VRZA afdeling A09 (Radio Amateurs Groningen V2G) de traditionele velddagen met de V2G-vossenjacht. En we hebben een erg geslaagde veldweek achter de rug. Er waren 14 plekken, maar er kwamen 15 deelnemers.

Gelukkig kregen we hulp uit Zevenhuizen voor het opzetten van het 8 km lange traject. Ook de omwonenden van de camping hebben zich kostelijk vermaakt!!!

Hiernaast is een video impressie te zien, met  dank aan PG8R. We hopen dat er volgend jaar nog meer vossenjagers op afkomen! Dan willen we weer een 2 meter jacht uitzetten.  De vaste groep vossenjagers wil meer uitgedaagd worden en ons werd verzekerd dat dit nu al gelukt is. Slechts één deelnemer is het gelukt ze allemaal te vinden.

73 Sjohnie PC1TK
Moi moi Groeten ut Heiligerlee

 

3. KOTA – Kids On The Air vanaf een Tsjechisch kasteel

Dit weekend vindt het traditionele “Czech Radio Club Experience Weekend” plaats voor kinderen vanaf 10 jaar. Dit is het YOTA sub-regionale kamp in Tsjechië. Tijdens het kamp zullen 30 kinderen in de leeftijd van 10 tot 15 jaar OL1KOTA activeren

Het programma, dat bol staat van amateurradio-ervaringen, wedstrijden, spelletjes, operationele activiteiten, lezingen, buiten- en satellietuitzendingen, enz., is geschikt voor complete beginners en gevorderde deelnemers. Het evenement wordt gehouden op het kasteel in Trhanova.

Volg het gebeuren via de onderstaande links of kijk in meer detail op de verslagen van dag 1, dag 2 en dag 3:

 

4. Nieuwe SARC Communicator editie in PDF-formaat

Het digitale tijdschrift “The September-October 2023 Communicator” van de “Surrey Amateur Radio Communications” (SARC) is nu beschikbaar om online te lezen. Of om in PDF-formaat te downloaden. Het is hun grootste nummer tot nu toe. En het wordt gelezen in meer dan 145 landen!

132 pagina’s vol radioamateurnieuws uit de zuidwesthoek van Canada en elders. Met minder onzin en advertenties dan andere publicaties voor radioamateurs! En met meer radioamateur gerelateerde artikelen, projecten, profielen, nieuws, tips en weetjes voor alle niveaus van de radiohobby.

Eerdere uitgaven van de Communicator zijn hier terug te vinden.

73, John VE7TI
“The Communicator” Redacteur

 

5. Korean Amateur Radio League richt jeugdcommissie op

Martina Kašpárková, OK2YLQ

Nu ruim een maand geleden begon het YOTA-zomerkamp in Hongarije. Ongeveer 100 jonge radioamateurs, voornamelijk uit IARU Regio 1, waren aanwezig, samen met gasten uit Singapore en Zuid-Korea. We hadden een geweldige week met workshops, lezingen en activiteiten gericht op het delen van informatie om deelnemers te helpen jeugdgerichte initiatieven te ontwikkelen in hun eigen land.

We zijn erg blij dat onze gast uit Zuid-Korea, GeunHo DS3QGH, zo geïnspireerd was door deze activiteiten dat hij besloot een jeugdcommissie op te richten in de Korean Amateur Radio League (KARL). GeunHo schrijft hierover het volgende:

Toen ik deelnam aan YOTA 2023 in Hongarije, leerde ik het belang van de jeugdgemeenschap in de radioamateurwereld.

We wensen hem en KARL veel succes met het creëren van activiteiten en plezier met andere jonge enthousiastelingen, zowel off- als On The Air!

73 de Martina Kašpárková, OK2YLQ
Interim-voorzitter Werkgroep Jeugd IARU-R1
Web: iaru-r1.org Mail: youth@iaru-r1.org

 

6. DIG-PA Bulletin nummer 79 is uit

De DIG is een club van radio- zend- en luisteramateur award-verzamelaars. De sectie Nederland (DIG-PA) is in 1984 opgericht om in Nederland extra service en mogelijkheden te scheppen voor deze verzamelaars. DIG-leden hebben een DIG-nummer. Men kan DIG lid worden door 25 awards te  verzamelen, waaronder drie DIGawards.

De 79e editie van het DIG-PA Bulletin is vanaf nu beschikbaar in PDF formaat. Met hierin onder andere de algemene ledenvergadering, special events & awards, uitslagen DIG-PA contesten, overzicht activiteiten 2023/2024, de DIG-nummers en meer.

Deze 24 pagina’s leesplezier zijn via deze link te bemachtigen. Oudere exemplaren van het bulletin zijn op deze webpagina te vinden. En meer informatie over deze club is hier te vinden.

 

______

Heb je tips voor ‘Kort radioamateurnieuws’, bijvoorbeeld omdat je een evenement wilt aankondigen? Wij horen dat dan graag: webredactie@veron.nl. Natuurlijk ontvangen wij ook graag (concept)artikelen voor de VERON-website of Electron.