Worked All Belgian Provinces Award

Worked All Belgian Provinces AwardSedert 1995 is België onderverdeeld in tien provincies. De UBA nodigt alle zend- en luisteramateurs uit het Worked All Belgian Provinces Award te behalen. Dit is hét Belgisch nationale diploma bij uitstek.

Europese stations behoren op HF alle tien de provincies + het hoofdstedelijk gebied Brussel op twee verschillende banden te werken. Dat zijn in totaal 22 verbindingen.

Voor DX-stations volstaat één verbinding op HF met alle tien de provincies + het hoofdstedelijk gebied Brussel. Dat zijn in totaal 11 verbindingen.

Het verzamelen van diploma’s vormt voor heel wat zendamateurs wereldwijd de drijfveer van hun activiteit op de verschillende amateurbanden. Een groot aantal binnen- en buitenlandse certificaten is beschikbaar. Een uitdaging voor de actieve zendamateur die erin slaagt aan welbepaalde criteria te voldoen. Het meest tot de verbeelding sprekende diploma is beslist het prestigieuze DXCC (DX Century Club) award. Deze wordt uitgegeven door onze Amerikaanse zustervereniging ARRL. Het diploma kan worden aangevraagd door de zendamateur die minstens 100 verschillende DXCC gebieden gewerkt en bevestigd heeft. Maar wist je dat dit slechts één van de meer dan 3000 diploma’s is die wereldwijd worden uitgegeven?

Awards bestaan in alle geuren en kleuren. Nagenoeg elke IARU vereniging biedt meerdere certificaten aan. Daarbij ligt de klemtoon veelal op de eigen geografische eigenschappen. Heel wat lokale afdelingen en radioclubs geven eveneens een eigen diploma uit.

Zie ook:…

Het Worked All Belgian Provinces Award

Aanvraag gebeurt door middel van een GCR-lijst. De kostprijs bedraagt € 10.

Met ingang van maart 2008 is er naast de gedrukte versie ook een PDF versie beschikbaar. Deze elektronische versie is gratis. Dat in tegenstelling tot het gedrukte exemplaar.

UBA Awardmanager
Egbert Hertsen ON4CAS
Van Busleydenstraat 10
B-2800 Mechelen

Wens je het elektronische exemplaar? Vergeet dan zeker niet je e-mailadres in je aanvraag te vermelden!

Dus doe mee om dit award te behalen. Gebruik onderstaande lijst om te zien hoe ver je al bent.

Provincie Afkorting
Antwerpen AN
Vlaams Brabant VB
Waals Brabant BW
Oost-Vlaanderen OV
West-Vlaanderen WV
Limburg LM
Henegouwen HT
Luxemburg LU
Luik LG
Namen NM
Brussels Hoofdstedelijk Gewest BR

Met dank aan Ronny Plovie ON6CQ