HAMEXPO2019 op 12 oktober in Le Mans (Frankrijk)

Poster HAMEXPO2019Op 12 oktober 2019 organiseert de Franse radioamateurvereniging REF de HAMEXPO2019 in Le Mans (Frankrijk). Volgens kenners is dit het belangrijkste evenement voor Franse radioamateurs. Het is een uitgelezen kans om in een prettige sfeer vrienden en bekenden te ontmoeten die aanwezig zijn op dit grootse radio-evenement. Daarnaast is er gelegenheid om ervaringen over projecten met elkaar uit te wisselen. Zo is er dit jaar bijzondere aandacht voor de eerste geostationaire amateursatelliet, QO-100.

Je kunt je online aanmelden en ook alvast maaltijden boeken… Natuurlijk zijn Nederlanders van harte welkom, maar enige kennis van de Franse taal lijkt daarbij wel erg nuttig…

HAREC-certificaat

Tijdens de HAMEXPO2019 kan je ook een HAREC-certificaat behalen. Er is een officieel examen dat onder toezicht staat van de ANFR (De Franse AT). Dit examen staat ​​open voor iedereen, leden en niet-leden van de REF. Er geldt echter wel een maximum van dertig aanmeldingen. De ANFR heeft deze limiet om praktische redenen ingevoerd. Aanmelding en betaling van het examengeld verloopt via de REF-website.

Hackathon tijdens HAMEXPO2019

De REF organiseert dit jaar tijdens de HAMEXPO2019 voor de eerste keer een Hackathon. Een Hackathon is een wedstrijd waarbij teams gedurende een bepaalde tijd aan een (technische) opdracht werken. De teams die de opdracht het best vervullen, worden beloond met een prijs. Deze competitie staat open voor iedereen. Voor meer informatie en eventuele aanmelding verwijzen we weer naar de REF-website.

Lezingen

Ook dit jaar zijn er weer diverse lezingen waarvan de details op de website worden gepubliceerd.

Zegt het voort

De organisatoren hopen je natuurlijk te ontmoeten in Le Mans. Ook vragen zij aan iedereen om flink veel bekendheid te geven de HAMEXPO2019. Natuurlijk kun je het bezoek aan de HAMEXPO2019 prima combineren met een meerdaagse trip naar Frankrijk.

 

Bron: REF
Met dank aan Ronny Plovie, ON6CQ