Komend weekend VERON VHF en hoger radio wedstrijd

Komend weekend VERON VHF en hoger radio wedstrijdKomend weekend wordt weer de VERON VHF en hoger radio wedstrijd gehouden. Tegelijkertijd wordt in de landen om ons heen (en verder) ook de nationale VHF en hoger wedstrijden gehouden. Er zal dus weer voldoende activiteit zijn en het is een mooie gelegenheid om je zender en ontvanger uit te proberen.

Iedereen wordt uitgenodigd om mee te doen. Ook al heb je een paar uur meegedaan en heb je een paar verbindingen gemaakt, het heeft altijd zin om je log in te sturen. Al was het maar om te laten zien hoeveel activiteit er was. Voor een verbinding worden uitgewisseld het RST rapport, een volgnummer te beginnen bij 001 en de QTH locator.

De wedstrijd duurt 24uur en begint op 5 mei 2018 om 14:00u UTC en eindigt op 6 mei om 14:00u UTC.

Er zal activiteit zijn op de banden 144, 432, 1296, 2320, 3400, 5760, 10368, 24192 MHz en zelfs hoger.

Hoor je niet direct stations dan heeft het zin om het DXcluster in te gaten te houden. Op 23cm en hoger is het steeds meer gebruik om een sked af te spreken via de KST Chat: http://www.on4kst.com/chat/start.php

Deze wedstrijd telt mee in de VERON competitie. Voor de competitie tellen mee de wedstrijden in het eerste volle weekend in maart, mei, juli, september en oktober.

Insturen van het log is voldoende voor deelname.  Het log in EDI format bij voorkeur via de contestrobot insturen. Klik hier om naar de contestrobot te gaan.
Het is ook mogelijk mij het log per email te sturen, dan zet ik het op de contestrobot.

Hier staat het VERON VHF en hoger radio wedstrijd reglement voor 2018.

Tot werkens in de contest!

73 Rob PE1ITR
VHF Contestmanager