3e openbare test FT8 “DXpedition-mode” gepland voor 5 mei

Zaterdag helpen met FT8 “DXpedition-mode” testen?

3e openbare test FT8 "DXpedition-mode" gepland voor 5 meiDat kan! Er staat een derde openbare test van de FT8 “DXpedition-Mode” software op de agenda voor aanstaande zaterdag 5 mei 2018. Dit heeft het WSJT ontwikkelteam vandaag via de ARRL website laten weten. Deze vierde versie van de nog niet uitontwikkelde software is inmiddels beschikbaar om te downloaden. Deelnemers aan de test van 5 mei dienen deze WSJT-X versie 1.9.0-rc4 wel van te voren te installeren.

Joe Taylor (K1JT) kan het niet genoeg benadrukken: “Het doel van de test is om een ​​zogenaamde pile-up voor een zeldzame DXpeditie te simuleren. Dit doen we door veel stations (“Hounds”) een imitatie-DXpedition-station (“Fox”) te laten aanroepen. Ze moeten proberen een verbinding tot stand te brengen.” Het WSJT ontwikkelteam roept wel iedereen die mee wil testen op om alleen de WSJT-X v1.9.0-rc4 versie van de software te gebruiken. Daarnaast is het een aanrader dat de deelnemers de handleiding van de FT8 DXpeditiemode vooraf lezen. Want er zijn enkele verschillen in de bediening ten opzichte van eerdere versies van deze bèta-software.

Heeft u de beschikking over meer dan één roepnaam (echtgenoot, vereniging, afdeling, etc…)? Aarzel dan niet om elke Fox méér dan eens aan te roepen en te werken” zegt Taylor. “Hoe meer Hounds, hoe beter de test; we willen echt een zo groot mogelijke test pile-up.

Deze derde test is ingedeeld in drie aaneengesloten blokken van één uur.

UTC Frequentie Fox Call Sign Operator
1400 14.090 MHz W1/KH7Z N1DG
1500 14.090 MHz W7/KH7Z AA7A
1600 14.090 MHz K1JT K1JT

Eventuele “last-minute” instructies zijn te vinden op de Ping Jockey Relief pagina.

Installatiepakketten voor WSJT-X v1.9.0-rc4 op Windows, Linux, Macintosh en Raspian Jessie zijn beschikbaar https://wsjt.sourceforge.io/index.html.

Deelnemers wordt gevraagd om hun testresultaten en eventuele gevonden problemen te melden aan de WSJT-X groep mailinglist (wsjt-devel@lists.sourceforge) of aan de reflector van de Yahoo WSJT-X ontwikkelingsgroep (wsjtgroup@yahoogroups.com). U moet wel aangemeld zijn op deze distributielijsten om er berichten te kunnen plaatsen.

Tot slot; Afgelopen weken werd de derde beta-versie al getest. Ook via een openbare test op 7 april. Slechts een paar foutjes werden ontdekt en gecorrigeerd. Daarnaast werden ook enkele kleine verbeteringen aangebracht. Dus de software lijkt al aardig uitontwikkeld. Vandaar dat de uitgiftedatum van de officiële versie in de nabije toekomst wordt verwacht. Na dat moment dienen de testversies natuurlijk niet meer gebruikt te worden.