Nieuwe 70cm dorpsrepeater in Raalte

De 70cm dorpsrepeater Raalte

Een nieuwe 70cm dorpsrepeater in Raalte! Een enthousiaste groep zendamateurs uit Raalte hebben circa een jaar geleden de koppen bij elkaar gestoken en het idee geopperd om een dorpsrepeater op te gaan zetten. Aanleiding is om in Raalte portofoonbereik mogelijk te maken. Doel van het experiment is ook om deze repeater in te gaan zetten tijdens evenementen zoals de Jota. De afgelopen maanden is er daarom hard gewerkt om een repeater zelf te bouwen. Op basis van twee Motorola mobilofoons en een volledig zelf ontwikkelde repeatercontroller heeft een en ander de afgelopen maanden vorm gekregen.

Repeatergroep

De ‘repeatergroep’ bestaat uit 5 zendamateurs. Daarvan is PE1OFO de ontwikkelaar van de hardware en PA5MR heeft de software ontwikkeld voor de repeater controller. Vergunninghouder is PD5PW en verder hebben PH5R en PD1JSH onder andere een bijdrage geleverd aan de materialen en de montage.

Raalte

Raalte kent een fanatieke groep zendamateurs, ze hebben dan ook vrijwel allemaal op een of andere manier een steentje bijgedragen aan dit mooie initiatief. Afgelopen zaterdag is de repeater geplaatst op een ruim 30 meter hoge silo van Booijnk Veevoeders. De eerste rapporten uit de omgeving zijn inmiddels ontvangen. Het is dan ook een mooie aanwinst voor de zendamateur.

70cm dorpsrepeater Raalte PI2RLT

De 70 cm FM repeater heeft de call PI2RLT en de frequentie is 438.225 met een shift van -7,6. CTCSS 77Hz.

 

Met dank aan Mario, PA5MR