YOTA kamp: NOTA Norway 2020

NOTA 2020Dit jaar met Pasen houdt de Noorse NRRL het jaarlijkse Nordics On The Air YOTA kamp. De NOTA 2020 staat open voor alle Noorse jongeren, die interesse hebben in radioamateurisme. Maar ze hebben ook een aantal plaatsen gereserveerd voor jongeren uit andere landen. Het is tenslotte een subregionaal YOTA-kamp. Het wordt een weekend vol radio-gerelateerde activiteiten, nieuwe vrienden en vooral veel plezier.

Wat staat er op het programma

Het programma van de NOTA 2020 draait vooral om radioamateur-activiteiten. In de eerste plaats om nieuwkomers vertrouwd maken met de hobby. Maar ook zijn er oefeningen voor gevorderden en meer ervaren jongere zendamateurs. Niet alleen is er de mogelijkheid gebruik te maken van het LA1YOTA station, maar er is ook een interculterele avond. Dat laatste is een van de meest geliefde activiteiten van de afgelopen YOTA-evenementen. Wil je je kennis van de hobby uitbreiden? Hoe vind je het om LA1YOTA te bedienen? Als dat spannend klinkt moedigen we je aan om mee te doen!

Waar en wanneer

Het NOTA 2020-kamp vindt plaats van 10–13 april 2020 in Camp Killingen, Killingsholmen, een eilandje zuid-west van Oslo. Het kamp is aan de zuidzijde van het eiland, omgeven door natuur, waardoor we grotendeels op onszelf zijn.

We willen dat je komt!

NOTA is een kamp voor en door jongeren. Je bent welkom om mee te doen. Vooral als dit je eerste activiteit voor jongeren is  en je nog nooit eerder naar een NOTA of YOTA kamp bent geweest! Je hebt geen zendvergunning nodig, alleen enthousiasme voor de hobby is genoeg! Immers, het doel is om jongeren tot en met 25 jaar in de sub-regio te activeren.

Inschrijven kan alleen via je eigen IARU-vereniging

De aanvraag om deel te nemen loopt via de eigen vereniging, mits die lid is van de IARU. In Nederland is dit alleen de VERON. Aanvragen kunnen ingediend worden van 9 januari tot 9 februari. Maar let op: het aantal plaatsen is beperkt. Daarom raden we je aan zo snel mogelijk contact op te nemen met je vereniging (VERON Jeugd- en jongerencommissie. Email: jeugdcie@veron.nl). Wel interesse maar nog geen VERON-lid? Word dan nu lid via het inschrijfformulier. Als je nog geen lid bent is dit een goed moment om het te worden! Deelnemerskosten zijn €20/200NOK, inclusief maaltijden en accommodatie, maar exclusief reiskosten.

Meer gedetailleerde informatie krijgen de deelnemers snel na het einde van de inschrijfperiode. Voor vragen kun je contact opnemen met nota@nrrl.no.

73, we hope to see you in April!

The Nordic NOTA organizing team

Meer YOTA-kampen dit jaar

Er staan dit jaar nog twee subregionale YOTA-kampen op stapel. Ten eerste in Servië van 3-6 april 2020, georganiseerd door de SRS. Verder in Hongarije van 11-15 juni 2020, georganiseerd door de MRASZ. De aanmelding daarvoor is echter nog niet opengesteld. Meer informatie op www.ham-yota.com.