NASA Podcast Amateurradio in de ruimte

NASA Podcast – Amateurradio in de ruimteIn aflevering 251 van NASA’s Houston We Have a Podcast, beschrijft Courtney Black Amateurradio in de ruimte.  Een programma dat astronauten verbindt met mensen en studenten over de hele wereld. In deze podcast  van 27 mei 2022 komen deskundigen, wetenschappers, ingenieurs en astronauten aan het woord. Zij vertellen wat er gaande is in de wereld van de bemande ruimtevaart. Naast dagen vol wetenschap en onderhoud, besteden de astronauten aan boord van het internationale ruimtestation ook tijd om contact te maken met de mensen op aarde.

Contact met aarde

Dat kan via een IP-telefoon (internetprotocol) zijn om een familielid te bellen, via een televisie-evenement om contact te leggen met de media, of zelfs via amateurradio om contact te leggen met studenten.

Amateurradio op het internationale ruimtestation, of ARISS, helpt bij het creëren van onderwijsmogelijkheden die studenten inspireren om een loopbaan na te streven in STEM-gerelateerde gebieden. Dat is namelijk techniek, wiskunde, wetenschap of technologie. Ze hebben daarmee de mogelijkheid om te praten met bemanningsleden in een baan om de aarde. Vandaag horen we het verhaal van een voormalige lerares die uit eerste hand heeft gezien hoe ARISS-communicatie het leven van studenten hier op aarde beïnvloedt, en hoe belangrijk dit programma is voor toekomstige generaties ruimteverkenners.

Courtney Black

Courtney Black is projectmanager onderwijs bij het International Space Station U.S. National Laboratory. Black heeft 14 jaar lang formeel onderwijs gegeven aan leerlingen van de basisschool tot de middelbare school. Haar passie voor het integreren van ruimtevaartonderwijs in de lessen leverde haar erkenning op bij haar collega’s. Tevens maakte het voor studenten mogelijk om deel te nemen aan unieke kansen, zoals ARISS-contacten en een downlink met het internationale ruimtestation.

Black is ambassadeur van het ruimtestation en ambassadeur van het zonnestelsel. Maar ook contactpersoon voor leraren bij de Space Foundation. Daarnaast bemanningslid van de SEEC (Space Educator Expedition Crew) van Space Center Houston. En tevens lid van het American Institute of Aeronautics and Astronautics en de Civil Air Patrol.

Black heeft ook op meerdere conferenties gepresenteerd en is enthousiast om door te gaan met het presenteren van onderwerpen om het bewustzijn te helpen vergroten en het gebruik aan te moedigen van een groot aantal beschikbare middelen die tot doel hebben het leven op aarde te verbeteren door het onderzoek en de verkenning van de ruimte.

Natuurlijk zijn we erg blij dat ze deze middelen vandaag deelt in de aflevering van Houston We Have a Podcast. Dus laten we er meteen induiken. Veel plezier.

Luister hier naar NASA podcast Amateurradio in de ruimte: https://nasa.gov/johnson/HWHAP/amateur-space-radio

Bron: AMSAT-UK