Ruimte Station ISS SSTV plaatjes op 145.800 Mhz

Ruimte Station ISS SSTV plaatjesMet een eenvoudige rondstraler kon je op 9, 10 en 11 December 2009 SSTV plaatjes ontvangen die door astronauten van het Ruimte Station ISS werden uitgezonden op 145.800 MHz (FM). Met het (gratis) programma MMSSTV kun je via de geluidskaart van je computer dit soort beelden decoderen. Download MMSSTV via deze link. Je hoeft niets in te stellen! Een leuke video van een ontvangen ISS SSTV foto kun je zien op deze link.

De positie van het Ruimte Station ISS boven aarde, kun je zien op deze online tracking website.

Ruimte Station ISS SSTV plaatjesDe ISS is ongeveer 9 a 10 minuten per overkomst in het bereik van Nederland. Een aantal zendamateurs in Europa hebben leuke ISS SSTV plaatjes kunnen ontvangen, deze zijn te zien op de ARISS SSTV Gallery website.

Indien er Nederlandse zendamateurs zijn die ook ISS SSTV plaatjes hebben kunnen ontvangen, kunnen ze deze opsturen via de submission pagina. Alle ISS SSTV foto’s zijn welkom. Maar foto’s van mindere kwaliteit plaatst men niet op de ARISS website. Het ARISS SSTV team bewaart alle ingezonden foto’s voor verdere onderzoek in het kader van deze MAI-75 experiment.

Maar het staat een ieder natuurlijk vrij om deze foto’s ook even naar de VERON WebRedactie door te sturen. Dan kunnen wij ze op onze website of een van onze sociale media kanalen delen.