Hot Iron laat Amerikanen blozen

Hot Iron laat Amerikanen blozenBill Meara (N2CQR) is bekend van de Soldersmoke podcast. Hij maakt voor woon-werkverkeer in Washington DC veelvuldig gebruik van het openbaar vervoer. Om die reistijd nuttig te besteden leest hij onderweg vaak amateur radio boeken en tijdschriften. Echter, hem viel op dat één bepaald magazine zeer ongemakkelijke blikken van zijn medereizigers opleverde. Niemand sprak hem er op aan. Maar men vond het duidelijk niet gepast in de publieke ruimte. Bill zat met zijn Hot Iron in zijn handen.

Nu weten wij Hollanders wel dat de Britten met een Hot Iron een hete soldeerbout bedoelen. Maar die Amerikanen hebben bij dat “hete ijzer” toch een heel andere associatie. Men denkt toch al snel aan “adult content“. Niets is minder waar. Het is een blad voor en door de zelfbouwende radio amateur. Het wordt samengesteld door Peter Thornton (G6NGR). En het komt vier keer per jaar uit.

Iedere uitgave telt 40 a 50 pagina’s. Het wordt verspreid als PDF via een e-mailing. En het kost niets. Wil je op de mailinglijst komen? Stuur dan jouw verzoek om op de distributielijst te komen samen met je naam en e-mail adres aan Peter op zijn equieng@gmail.com adres.

Zoek je eerst iets meer achtergrond informatie? Kijk dan even rond op deze website. En Peter is (net zoals wij op de VERON Redactie) ook altijd geïnteresseerd in het ontvangen van kopij voor het komende kwartaal.

Neem het maar van ons aan. Hot Iron is zeer zeker de moeite waard.