JOTA-JOTI 2018 bouwkitjes

JOTA-JOTI bouwkitjes Space CruiserIeder jaar ontwerpt de Servicekring JOTA-JOTI één of meerdere bouwkitjes. De kitjes zijn speciaal ontworpen voor jeugdige knutselaars. Maar ook de doorgewinterde knutselaar kan veel plezier beleven aan de elektronica bouwkitjes. De Servicekring draait volledig op vrijwilligers en de kitjes zijn tegen kostprijs te verkrijgen. Hiermee houden we de drempel zo laag mogelijk om bouwkitjes te gaan solderen.

Ervaring leert dat, met voldoende begeleiding, solderen met kinderen vanaf 5 jaar succesvol kan zijn. Kinderen (en volwassenen) vinden het zelf bouwen van een elektronica-kitje een leuke uitdaging. De voldoening die het creëeren van een werkend stukje elektronica kan geven is enorm, ongeacht de leeftijd!

De onderdelen op de dubbelzijdige printjes, met soldeermasker, staan voldoende ver uit elkaar zodat het solderen geen probleem hoeft te zijn. De gaten voor de onderdelen zijn extra groot om het verwisselen van een verkeerd gesoldeerd component mogelijk te maken.

Expedition Cosmos

Thema van de JOTA-JOTI dit jaar, in Nederland, is “Expedition Cosmos”. Geheel in stijl is er een knipperlicht in de vorm van een raket, de “Space Cruiser”! Bouw een raket en ga op avontuur…

JOTA-JOTI bouwkitjes LantaarnAls mini-knutselprojekt is er een Lantaarntje, dit kitje bestaat uit slechts 11 onderdelen. Na het solderen kan het kitje gebruikt worden als nachtlampje, maar ook voor kleine elektrische experimentjes of het seinen van lichtmorse. Maak hiervoor je eigen morse-sleutel van een koffie-roerstokje en een paper-clip.

Vervolgens is er voor de kamperende knutselaar een Clap-light…. klap in je handen en het LED-licht gaat aan. Het lichtje gaat na verloop van tijd uit, of shakel het uit met een (oude) afstandbediening. Ideaal voor bij het kamperen of een velddag.

Bestellen kan nog tot 13 oktober 2018

Kitjes kunnen besteld worden op www.kitbuilding.org. Hier staan ook de bouwbeschrijvingen en de andere kitjes die leverbaar zijn. Wil je tijdens de JOTA-JOTI gaan solderen bestel dan wel op tijd, uiterlijk 13 oktober.