Remy Denker PA0AGFAlgemeen Voorzitter Remy Denker, PA0AGF maakt sinds 2003 deel uit van het Hoofdbestuur. Remy is in 2008 benoemd tot Algemeen Voorzitter.

Zijn interesse in de radiotechniek is ontstaan door zijn vader die in de jaren ’50 en ’60 bij Philips zendbuizen ontwikkelde. Samen met zijn broer Roger, PA3ADH, kreeg hij thuis de vrijheid om de radiohobby verder uit te bouwen.

Na zijn technische opleiding als metaalkundige heeft hij diverse commerciële functies gehad bij Philips, PANalytical en Fluke. Het wereldwijde karakter van deze functies heeft hem in de gelegenheid gesteld om internationale ervaring op te doen. Sinds september 2015 is Remy met pensioen waardoor hij meer tijd kan besteden aan VERON zaken. Echter zijn vier kleinkinderen vragen om meer en meer aandacht. Dat is een gezonde afwisseling.

Vanaf 1972 is hij lid van de VERON en tot aan zijn C examen eind 1976 was hij als NL4156 actief luisteramateur.

De roepletters PA3AGF werden begin 1977 uitgegeven na het behalen van het morse examen.

Als luisteramateur was hij geïnteresseerd in de korte golf en dat heeft zich als PA3AGF en later als PA0AGF zo voortgezet. In eerste instantie waren alle verbindingen in SSB; de laatste jaren is de interesse in CW gegroeid en maakt hij nu hoofdzakelijk nog verbindingen in deze mode. Gestaag neemt het aantal gewerkte DXCC landen toe.

Voordat Remy toetrad tot het Hoofdbestuur van de VERON was hij vanaf 1999 lid van het bestuur van de Afdeling A40 Twente. Van 2002 tot 2004 is hij voorzitter geweest van deze afdeling.

Vanaf zijn toetreding tot het Hoofdbestuur in 2003 tot de Verenigingsraad in 2008 was hij voorzitter van de PR Commissie en lid van het Traffic Bureau. Tevens is hij lid van de Werkgroep Overleg Overheid.

Niet alleen op bestuurlijk niveau is hij actief.

Samen met zijn goede vriend Joost Strijbos PA0WRT heeft hij diverse projecten gebouwd. In 2007 heeft Remy een compleet werkende eindtrap gebouwd gebaseerd op de PL519. Dat leverde hem de hoofdprijs op van de zelfbouwwedstrijd die in de Afdeling Twente werd gehouden. Daarvoor was hij al bezig met het maken van een 12V/30A voeding gebaseerd op het recht-to-recht-aan principe. Sinds enkele jaren wordt ook geëxperimenteerd met antennes voor de 160 meter band.

Remy is ook geïnteresseerd in de historie van de PA0 calls. Zo heeft hij een overzicht gemaakt van alle vanaf 1929 tot en met 1975 uitgegeven PA0 calls en de mutatie in eigenaren ervan uitgewerkt. Het overzicht wordt een beetje diffuus vanaf het moment dat men weer een PA0 call kan aanvragen. AT geeft om privacy redenen geen call-lijsten meer uit.

In zijn functie van Algemeen Voorzitter onderhoudt hij contacten met de afdelingen, commissies en werkgroepen. Hij is delegatieleider van de VERON bij het Amateur Overleg. Voor leden en niet leden is hij een aanspreekpunt.

Op internationaal gebied was hij delegatieleider van de VERON delegatie bij het bijwonen van de IARU R1 conferenties in Kroatië, Zuid-Afrika, Bulgarije en Duitsland.