Weer activiteiten bij de lokale afdelingen VERON

Afdelingen van VERON plannen weer evenementenOp 23 maart 2020 heeft het kabinet aangescherpte maatregelen getroffen ter bestrijding van het coronavirus. Met als gevolg dat Nederland in een intelligente lockdown ging. Daardoor was het voor de afdelingen niet meer mogelijk om afdelingsbijeenkomsten te organiseren. Maar kwamen ook de georganiseerde evenementen tot stilstand. De radiovlooienmarkt Rosmalen, Dag voor de RadioAmateur en zelfs de Verenigingsraad kon niet doorgaan. Intussen zijn we 5 maanden verder en komen de evenementen weer langzaam op gang. Afdelingen van VERON plannen weer leuke radio-evenementen.

Radiomarkt Bladel 6 september 2020

De Radiomarkt op 6 september 2020 in Bladel, de 1e radiomarkt na de “lockdown”. Maar volledig volgens de richtlijn van het RIVM, dit vindt plaats in de buitenlucht.

 • Dus je verkoopt vanuit je auto en/of extra tafels of marktkraam, de gangpaden zijn ook heel ruim en er is een verplichte looprichting.
 • Het verkoopvlak wat je krijgt is 10 bij 4,5 meter waarop je je auto, busje, camper met of zonder aanhanger kunt parkeren en van hieruit kun je verkopen.
 • Standhouders, u kunt erbij zijn vanaf 15 euro. E-mail naar webmaster@pi4kar.nl

De radiomarkt is geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur en de entree is € 4.00, maar de jeugd tot en met 16 jaar heeft gratis toegang.

Waar

 • Leemskuilen 16b 5531NL Bladel
 • Bezoekers parkeren in het grote weiland ernaast en lopen maximaal 50 meter naar de verkooplocatie.
 • Het Gildehuis verkoopt ook tegen hele schappelijke prijzen eten en drinken in een gezellige ruimte met een overdekt terras.

Meer informatie

A41 Flevoland organiseert velddag

In 2019 moet de velddag ook al afgeblazen worden vanwege het slechte weer. Maar dit jaar heeft A41 Flevoland goede moed en organiseert op 19 september 2020 de jaarlijkse velddag. Ook hier geldt dat dit binnen de richtlijnen van het RIVM plaatsvindt. Wil je ook meedoen met deze velddag en ben je van buiten de afdeling A41 Flevoland? Meld je dan even aan via a41@veron.nl. A41 vindt het gezellig als je komt maar willen het graag even weten.

Waar vindt deze velddag plaats?

Ook dit jaar wordt de velddag gehouden op de Knardijk, vlakbij het bezoekers- centrum van Staatsbosbeheer. De velddag begint om 10.00 uur.

Meer informatie

Ook andere afdelingen komen weer op gang

Op de websites van de afdelingen ziet de webredactie meer afdelingen weer bijeenkomsten te organiseren. Zo geeft a37 Rotterdam aan dat door de nieuwe inzichten mondkapjes gedragen dienen te worden tijdens de clubavonden. Ook a43 Wageningen begint na de zomer weer met een bijeenkomst op 8 september 2020. Kijk op de website van de afdeling in de buurt voor de laatste informatie. Natuurlijk ziet de webredactie ook graag activiteiten op de overige website verschijnen.

Radiozendamateur, wat is daar nu leuk aan?

 • Zelf apparatuur bouwen

  Je kunt je eigen apparatuur bouwen samen met andere zendamateurs.

 • Over de wereld zenden

  Met je apparatuur kun je over de hele wereld zenden.

 • Nieuwe vrienden maken

  Je ontmoet nieuwe mensen en maakt nieuwe vrienden.

Waarom lid worden van de VERON?