Opgericht 21 oktober 1945, VERON is jarig

Vandaag is het 75 jaar geleden dat VERON is ontstaan uit het samengaan van 3 verenigingen NVVR, NVIR en VUKA. VERON is jarig en dat willen we graag met u vieren. Vandaag, 21 oktober 2020, is het dan ook de 75-jaar VERON-dag. Deze dag is het de bedoeling dat zoveel mogelijk leden die speciale roepletters hebben aangevraagd, in de lucht komen.

Maar VERON trakteert ook.

VERON is JARIG: Vijftig jaar VERON, 100 jaar radio gratis te downloaden

klik op de afbeelding

VERON is JARIG: boek “Vijftig jaar VERON, Honderd jaar Radio” gratis te downloaden in de webshop

Vijfentwintig jaar geleden heeft VERON het boek Vijftig jaar VERON, Honderd jaar Radio uitgegeven. Speciaal voor onze verjaardag is dit boek gedigitaliseerd en online beschikbaar in de webshop. Samen met de jubileum uitgave van Electron oktober vormt dit een mooi naslagwerk over 75 jaar VERON.

75 jaar lang heeft een leger van vrijwilligers  klaargestaan om de VERON in beweging te houden. Al die mensen hebben dat vrijwilligerswerk met heel veel succes gedaan het ene decennium na het andere. Het boek en de jubileum uitgave van Electron laat duidelijk zien dat er kwaliteit in de vereniging aanwezig is en ook al die jaren aanwezig is geweest. Het is juist die continuïteit in kwaliteit die de VERON zo super gezond heeft gehouden en in staat heeft gesteld de onvermijdelijke stormen te doorstaan.

Al die vrijwilligers, of dit nu in een hoofdbestuur, afdelingsbestuur, commissie, werkgroep of gewoon omdat je iets voor de vereniging wilt doen, bedankt voor jullie inzet in de afgelopen 75 jaar.

Maar het boek “Vijftig jaar VERON, Honderd jaar Radio” is alleen vandaag 21 oktober 2020 gratis te downloaden in de webshop van Stichting Servicebureau VERON.

VERON is jarig: Word gratis lid

Maar VERON geeft tijdens dit jubileumjaar nog meer weg. Als u nu lid wordt betaaldt u pas contributie over het jaar 2021. U krijgt de rest van 2020 gratis. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met VERON, en ontvang tevens ons maandblad Electron.

Amateurradio is een hobby waarbij het experimenteren met radiosignalen centraal staat. De ontwikkelingen staan niet stil of dit nu gaat om experimenten in combinatie met Arduino, Raspberry Pi, GNU Radio, Internet of Things (IoT), Lora of communicatie via satellieten. De grenzen van experimenteren met radiosignalen zijn ongelimiteerd in zowel spraak, morse en ook digitaal. Maar er is ook plaats voor historie als het gaat om het ontstaan van radiocommunicatie, denk aan buizen en morse.

Kortom, voor elk wat wils, kom erbij.

Radiozendamateur, wat is daar nu leuk aan?

  • Zelf apparatuur bouwen

    Je kunt je eigen apparatuur bouwen samen met andere zendamateurs.

  • Over de wereld zenden

    Met je apparatuur kun je over de hele wereld zenden.

  • Nieuwe vrienden maken

    Je ontmoet nieuwe mensen en maakt nieuwe vrienden.

Waarom lid worden van de VERON?