“1000 webpages award” behaald door de VERON webredactie

"1000 webpages award" behaald door de VERONDe VERON webredactie heeft vandaag de “1000 webpages award” behaald. Bestaat die award eigenlijk wel? Waarschijnlijk niet. Maar dat mag de pret niet drukken. We hebben deze mijlpaal van duizend gepubliceerde webpagina’s op www.veron.nl wel bereikt.

Ons Content Management Systeem (CMS) genereert ook automatisch de nodige pagina’s. Bijvoorbeeld handige overzichten over YOTA, EMC, jeugd, storing, 60 meter, lezingen, Noodcommunicatie, antennes, Morse, PLC en bijna 1000 andere “steekwoorden”. Evenals pagina’s vol zoekresultaten zoals PI4AA en Electron. Eerlijkheidshalve hebben we die natuurlijk niet meegerekend.

Het gaat dus om duizend pagina’s met handgeschreven teksten en bijbehorende foto’s, plaatjes, diagrammen, tabellen en links. En dat allemaal radio hobby gerelateerd. Een bron van informatie voor de radioamateur. Niet alleen voor de radiozendamateur, maar ook voor de luisteramateur. Zelfs voor de leek en aspirant zendamateur is er voldoende leesvoer te vinden op onze website. (Tip ons gerust wanneer er toch nog iets ontbreekt)

Navraag bij de VERON ICT Commissie leert ons dat er op de servers nog zat ruimte is voor héél véél méér artikelen. Dus blijf ons kopij sturen. Immers, deze eerste indrukwekkende verzameling van 1000 pagina’s is tot stand gekomen met hulp van alle radioamateurs in en om Nederland. Wij willen langs deze weg dan ook al onze online lezers enorm bedanken voor deze ondersteuning. Samen gaan we op weg naar de 2500 webpagina’s.

Help ons die volgende mijlpaal te bereiken! Meer webredacteurs zijn altijd van harte welkom. Maar er is ook plek voor zogenaamde “razende reporters“. Mobiele verslaggevers met een fijne neus voor nieuwtjes. Mensen die altijd net “toevallig” precies op het juiste moment op de juiste plek zijn, met notitieblok en (digitaal) fototoestel. En hou in gedachten; met een tekst van minimaal 100 woorden (beter nog 300) en liefst één foto of plaatje kunnen wij al aan de slag. Zolang het artikel maar over een radiohobby gerelateerd onderwerp gaat…