Radioamateur/hulpverlener omgekomen bij vliegtuigcrash

Radioamateur en hulpverlener omgekomen bij vliegtuigcrash

Eric Circuns (WP4OXB) – Silent Key

Een radioamateur en lid van de “Puerto Rico Air National Guard” is gisteren omgekomen tijdens een zware vliegtuigcrash. Het toestel, een Hercules C-130, stortte neer in Georgia waarbij alle inzittenden om het leven kwamen.  Deze Hercules en het reddingsteam aan boord was betrokken bij verschillende PR-ANG reddingsoperaties in door orkanen getroffen gebieden.

Onder de negen slachtoffers is Eric Circuns (WP4OXB) uit Rio Grande (Puerto Rico) te betreuren. Het vrachttoestel was onderdeel van de “Puerto Rico Air National Guard’s 156th Airlift Wing“. Het stortte kort na het opstijgen neer tijdens een routine missie op weg naar Arizona.

Eric was een gewaardeerd lid van deze eenheid. Het team en hun toestel zijn nog ingezet tijdens de zeer zware orkanen Irma en Maria afgelopen jaar.” zegt ARRLs directie assistent Jose “Otis” Vicens (NP4G) in een reactie op het treurige nieuws. “De bevolking van Puerto Rico dankt Eric voor zijn diensten en zijn ultieme opoffering. Hij zal in onze herinneringen blijven.

Volgens verschillende bronnen in de media werd het 60 jaar oude vliegtuig kort voor vertrek nog gerepareerd in Savannah. Het toestel was op weg naar Arizona om uit de actieve dienst te worden genomen. In de woestijn van Arizona staan zo meer dan 4000 (voornamelijk militaire) vliegtuigen buiten dienst opgesteld.