Worked All Belgian Provinces – WABP

Worked All Belgian Provinces - WABPSedert 1995 is België onderverdeeld in tien provincies. De UBA nodigt alle radioamateurs en luisteramateurs uit hét Belgisch nationale diploma bij uitstek, namelijk het Worked All Belgian Provinces, te behalen.

Op 1 januari 2025 is het dertig jaar geleden dat de provincies Vlaams-Brabant en Waals-Brabant ontstonden. Op 1 januari 1995 werd namelijk de destijds tweetalige unitaire provincie Brabant opgedeeld.

Provincies

De provincies Vlaams-Brabant en Waals-Brabant ontstonden op 1 januari 1995 en dit als gevolg van de vierde staatshervorming. De naam Waals-Brabant verwijst naar het Waalse gedeelte van de voormalige Belgische provincie Brabant. De naam Vlaams-Brabant verwijst naar het Vlaamse gedeelte van de voormalige Belgische provincie Brabant.De voormalige Belgische provincie Brabant werd meer bepaald dertig jaar geleden gesplitst in drie delen: een Vlaams deel (Vlaams-Brabant), een Waals deel (Waals-Brabant) en daarnaast het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De provincie Waals-Brabant koos Waver als hoofdplaats. De provincie Vlaams-Brabant koos Leuven als hoofdplaats. Waals-Brabant en Vlaams-Brabant zijn aldus de jongste provincies van België.

Radioamateurs en luisteramateurs wereldwijd kunnen hét Belgisch nationale diploma bij uitstek, het Worked All Belgian Provinces, behalen door radioamateurs te werken uit alle provincies + het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Europese stations

Europese stations hoeven op HF alle tien provincies + het het Brussels Hoofdstedelijk Gewest op twee verschillende banden te werken. In totaal dus 22 verbindingen.

Voor DX-stations (en Europeanen op VHF/UHF) volstaat één verbinding met alle tien provincies + het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In totaal dus 11 verbindingen.
De aanvraag gebeurt d.m.v. een GCR-lijst. De prijs bedraagt € 10,00.

Gratis PDF-versie

Met ingang van maart 2008 werd er naast de gedrukte versie ook een PDF-versie aangeboden. Deze PDF-versie is – in tegenstelling tot het gedrukte exemplaar – volledig gratis.

Wens je het elektronische exemplaar te ontvangen, vergeet dan niet je e-mail adres in je aanvraag te vermelden.

All aanvragen dienen te worden gericht aan de UBA Award Manager Egbert ON4CAS via ON4CAS@uba.be

Veel succes met het behalen van het diploma.

Met dank aan Ronny Plovie ON6CQ