VERON awards

Prestaties worden door de VERON beloond met onderscheidingen, de felbegeerde VERON awards. Op deze pagina lees je welke er zoal zijn en hoe je ze, en ook het felbegeerde ARRL DXCC award, kunt bemachtigen.


PACC – PA Century Club award

PACC - PA Century Club award, een van de felbegeerde awards.Het het PACC award (PA Century Club = PA 100 Club) wordt uitgereikt aan radioamateurs die met tenminste 100 verschillende Nederlandse radioamateurs (PA) een verbinding hebben gemaakt, en daarvan een bevestiging (QSL-kaart) hebben ontvangen.

Geldig zijn verbindingen gemaakt na 1 juni 1945.

Er zijn zegels beschikbaar voor 200, 300 … 900 verschillende gewerkte en bevestigde Nederlandse amateurradiostations.


PAMC – PA Mille Club award

PAMC AwardHet PAMC award (PA Mille Club = PA 1000 Club) wordt uitgereikt aan radioamateurs die met tenminste 1000 verschillende Nederlandse radioamateurs (PA) een verbinding hebben gemaakt, en daarvan een bevestiging (QSL-kaart) hebben ontvangen.

Geldig zijn verbindingen gemaakt na 1 juni 1945.

Er zijn zegels beschikbaar voor 1250, 1500, 1750, 2000, 2250, 2500, 2750, 3000, 3250 en 3500 verschillende gewerkte en bevestigde Nederlandse amateurradiostations.


PH6Q award

PH6Q awardEen speciaal en uniek award is beschikbaar en redelijk eenvoudig te behalen. De regels voor het PH6Q award:

 • Werk PH6Q op zes banden, 10/15/20/40/80/160 meter.
 • Het award wordt uitgegeven in mixed mode.
 • Er zijn geen kosten aan het PH6Q award verbonden.

LCC – Listeners Century Club award

LCC - Listeners Century Club awardHet Listeners Century Club award is voor (kortegolf) luisteramateurs die 100 QSL-kaarten hebben van Nederlandse stations.

QSL-kaarten van na 1 juni 1945 zijn geldig voor deze award.


PA6HQ award

PA6HQ awardEen speciaal en uniek award is beschikbaar en is redelijk eenvoudig te behalen. De regels voor het PA6HQ award:

 • Werk PA6HQ op zes banden, 10/15/20/40/80/160 meter.
 • Het award wordt uitgegeven in mixed mode.
 • Er zijn geen kosten aan het PA6HQ award verbonden.

HEC – Heard European Countries award

HEC - Heard European Countries AwardHet HEC award (Heard European Countries) wordt uitgereikt aan kortegolf luisteramateurs die radioamateurs uit 15 verschillende Europese landen hebben gehoord en daarvan een bevestiging (QSL-kaart) hebben ontvangen.

Kaarten na 1 juni 1945 zijn geldig.

 


 

Hoe zijn ze aan te vragen?

AWARDS

 • Alle gehoorde QSO’s dienen 2-way met elkaar gemaakt te zijn.
 • Aanvragen dienen in alfabetische volgorde van de roepletters te worden ingevuld en voorzien van de naam, roepletters en het volledige adres van de aanvrager.
 • Het is niet nodig om de QSL-kaarten mee te sturen, een volledig ingevulde lijst van de bevestigde verbindingen ondertekend door twee gelicenseerde zendamateurs is voldoende.
 • De VERON heeft het recht om bij twijfel de QSL-kaarten te bekijken.
 • VERON leden krijgen alle HF awards gratis.
 • Nederlandse stations (niet-VERON leden) betalen 5 euro per certificaat.
 • Buitenlandse stations betalen 7 IRC’s of 5 US Dollar.
 • Extra zegels aanvragen met SASE.

Award aanvragen sturen naar:

Theo Koning, PA1CW
Rosa Manusstraat 2
NL-1991SZ Velserbroek

E-mail: pa1cw@veron.nl


 

VERON HF DX Honor Roll

De VERON HF DX HONOR ROLL is ingesteld om het gebruik van de negen HF banden te bevorderen. De deelnemers kunnen hiervoor hun DXCC score (totaal aantal verschillende bevestigde entiteiten), en het aantal verschillende bevestigde Entiteiten (DXCC-Landen) per band opgeven. De opgave kan zowel online als per e-mail en brief worden opgegeven. Kijk voor meer informatie en invoer van scores op de website van de VERON HF DX Honor Roll.


 

ARRL awards

Het DX Century Club DXCC

Het DX Century Club DXCCHet DX Century Club (DXCC) is hoogstwaarschijnlijk het bekendste en meest prestigieuze award-programma dat zendamateurs kunnen behalen. Het wordt uitgegeven door de Amerikaanse radioamateurvereniging ARRL.

U kunt uw QSL-kaarten laten controleren bij een DXCC Field Checking Point. Het VERON DXCC Field Checking Point is Theo Koning, PA1CW. Kijk voor mee informatie op de DXCC website.