Nederlandse Old Timers Club wordt 70

OTC 70 jaar-logoDe Nederlandse Old Timers Club (OTC) wordt langzaam maar zeker zelf ook een Old Timer. Op 26 oktober aanstaande wordt deze vriendenclub van oudere zendamateurs namelijk 70 jaar oud. De leden laten deze dag niet ongemerkt voorbijgaan. Lees in dit artikel het bericht van de OTC-organisatie. Daarin blikken zij kort terug op de afgelopen 70 jaar en onthullen zij de plannen voor de 70ste verjaardag, geheel passend in deze bijzondere tijd. De “receptie” is op zaterdag 24 oktober vanaf 09:00 uur lokale tijd op 3.660 kHz via PI4OTC.

Bericht van de 70-jarige Old Timers Club

Op 26 oktober 1950 wordt de club ten huize van PA0UB opgericht. De oprichtingsakte is een handgeschreven blocnote-velletje.

Wat heeft onze hobby vele uitdagingen en veranderingen gekend, en nog steeds! We gebruiken nog nauwelijks handgeschreven blocnote-velletjes, de virtuele wereld heeft ons veel gebracht waar we nu zonder bij na te denken gebruik van maken. Wie had 70 jaar geleden bij de oprichting van de OTC ook maar enig idee van verbindingen met andere zendamateurs via een satelliet? Nu gebeurt dat dagelijks.

Wie had kunnen bedenken dat deze club na 70 jaar met 463 leden nog steeds springlevend is en wat dat in deze tijd betekent. Wist u overigens dat we 13 leden hebben die al zendamateur waren bij de oprichting van de OTC! Vanaf 1989 ontmoeten veel leden elkaar jaarlijks in De Soester Duinen op de Dag van de OTC. Helaas kon dat dit jaar niet doorgaan vanwege COVID-19.

Er zijn bijna 8.000 corona-besmettingen in een etmaal gemeld en onlangs is er een gedeeltelijke lockdown bekend gemaakt, we zitten in de 2e golf van COVID-19. Het wordt er niet leuker op voor onze medemensen. De beperkingen worden aangescherpt en zijn gericht op minder sociale contacten, het zet ons leven op zijn kop.

En zendamateurs?

Die hadden al veel eerder een heel ander virus, niet klein te krijgen, maar met hele positieve effecten. Als zendamateur hebben we met ons radiovirus vreselijk veel geluk gehad!

Wij hebben onze radiohobby en kunnen elkaar virtueel blijven ontmoeten, we onderhouden sociale contacten met onze bevriende zendamateurs  over de hele wereld, we hebben een website met veel nuttige informatie, iedere week de PI4OTC-ronde op 80 meter, dagelijks is er de QO-100-ronde en een 144,310-MHz-ronde, waar altijd wel enige OTC-leden tot de deelnemers behoren.

Zelfs zonder een transceiver is het mogelijk mee te luisteren via SDR-ontvangers op internet. Zendamateurs hebben nauwelijks beperkingen in hun contacten met andere zendamateurs in vergelijking met niet-zendamateurs. Geweldig toch?

En in 2021 hopen we weer op eye-ball QSO’s. Het bestuur blijft optimistisch en blijft vooruitkijken. Daarom is er al een reservering gemaakt bij De Soester Duinen op zondag 11 april 2021 voor de Dag van de OTC.

Mocht dit niet door kunnen gaan omdat het verkeerde virus onze samenleving nog lam legt, dan gaan we samen met de leden de mogelijkheden van een DvdOTC na de zomervakantie onderzoeken.

We blijven vooruitkijken, daar ligt onze toekomst!

De 70e verjaardag met PI4OTC

We gaan de 70e verjaardag van de Old Timers Club op gepaste wijze vieren met de mogelijkheden die we hebben.

Daarom de uitnodiging om elkaar te feliciteren met onze 70e verjaardag. We luisteren als PI4OTC op zaterdag 24 oktober vanaf 09:00 uur lokale tijd op 3.660 kHz +/- QRM en verwachten een geweldig aantal inmelders!

OTC-cadeau

Afbeelding OTC-mondkapjeEn als we iets belangrijks te vieren hebben, is er natuurlijk een cadeautje!

Alle leden die zich op 24 oktober inmelden tijdens de PI4OTC-ronde komen in aanmerking voor het exclusieve cadeau dat in november in de brievenbus zal worden bezorgd. Niet-leden die zich inmelden kunnen zich nog tot en met maandag 26 oktober aanmelden als lid om het bijzondere cadeau te ontvangen.

Met het dragen van het bedrukte OTC-mondkapje, dat uitwasbaar en dus herbruikbaar is, geeft u uzelf en anderen in elke openbare radioruimte een veilig gevoel!

De OTC is ook met mondkapje luid en duidelijk te horen.

 

PI4OTC hoopt u te ontmoeten op zaterdag 24 oktober vanaf 09:00 uur lokale tijd op 3.660 kHz.

Blijf gezond!

Het bestuur,
OTC
Nederlandse Old Timers Club
http://www.pi4otc.nl/
info@pi4otc.nl