Certificaten en medailles ter gelegenheid 70-jarig jubileum URE

Dit jaar viert de Spaanse radioamateurvereniging Unión de Radioaficionados Españoles (URE) haar 70-jarig jubileum. Ter gelegenheid van deze gebeurtenis zijn er certificaten en medailles te winnen door verbindingen te maken met speciale Spaanse stations.

Deze verbindingen mogen in iedere mode of band (tussen de 6m en de 160m) gemaakt worden met de veertien speciale AM70-stations.

De roepnamen van deze stations zijn: AM70URE, AM70A, AM70C, AM70D, AM70E, AM70F, AM70I, AM70L, AM70N, AM70O, AM70P, AM70R, AM70S en AM70U

De roepnaam AM70URE is van het hoofdkwartier van de URE. Van deze roepnaam bestaan ook nog enkele varianten. Dit zijn achtereenvolgens  AM70URE/6 (voor de Balearen),  AM70URE/8 (voor de Canarische eilanden) en AM70URE/9 (voor Ceuta en Melilla ) .

Certificaten

Er zijn drie verschillende certificaten, afhankelijk van het aantal AM70-stations waarmee gewerkt is (of een SWL-rapport is uitgewisseld).

Zilveren certificaat Europese station: voor stations met minstens 9 contacten met verschillende AM70-stations in een willekeurige band of mode.

Stations buiten Europa: voor stations met minstens 6 contacten met verschillende AM70-stations in een willekeurige band of mode.

Gouden certificaat Europese stations: voor stations met contacten op ten minste 3 verschillende banden met ten minste 9 AM70-stations op elk van die banden, in een willekeurig mode.

Stations buiten Europa: voor stations met contacten op ten minste 3 verschillende banden, met ten minste 6 AM70-stations op elk van die banden, in een willekeurig mode.

Platina certificaat Europese stations: voor stations met contacten op ten minste 3 verschillende banden met alle 14 AM70-stations op elk van die banden, in een willekeurig mode.

Stations buiten Europa: Voor stations met contacten op minstens 3 verschillende banden met ten minste 10 AM70-stations op elk van die banden, in een willekeurig mode.

Medailles

Behalve certificaten zijn er ook nog medailles te verdienen. De best presteerde zendamateurs, met het grootste aantal verbindingen met de AM70-stations op verschillende banden kunnen een speciale medaille winnen. Zij ontvangen deze medailles gratis thuis gestuurd. Zoals in onderstaand overzicht is te zien, kunnen medailles in verschillende categorieën gewonnen worden.

Top 20 van de wereld Voor de 20 hoogst scorende deelnemers van de wereld
Top 5 van Noord-Amerika Voor de 5 hoogst scorende deelnemers uit Noord-Amerika
Top 5 van Zuid-Amerika Voor de 5 hoogst scorende deelnemers uit Zuid-Amerika
Top 5 van Azië Voor de 5 hoogst scorende deelnemers uit Azië
Top 5 van Afrika Voor de 5 hoogst scorende deelnemers uit Afrika
Top 5 van Oceanië Voor de 5 hoogst scorende deelnemers uit Oceanië

Geldige verbindingen

Verbindingen gemaakt tussen 1 april 2019 (00:00 UTC) en 9 juni 2019 (23:59 UTC) tellen mee. Ten behoeve van de ranglijst worden er drie verschillende modes onderscheiden: SSB, CW en Digitaal. Elke band/mode-verbinding telt één keer mee. Dubbele band/mode-verbindingen dragen dus niet bij aan de positie van een deelnemer op de ranglijst. Verbindingen op alle amateurbanden van 6m tot 160m kunnen meetellen. Bij eventueel gelijk spel, wint de deelnemer die het eerste de kwalificerende verbinding maakte.

Het log en de actuele ranglijst zijn online in te zien en worden iedere 24 uur bijgewerkt: https://70aniversario.ure.es/. Indien een gemaakte verbinding niet wordt aangetroffen in het online log, is het verstandig om de verbinding nogmaals te maken.

Verkrijgen van certificaten en medailles

Deelnemers die zich kwalificeren voor een certificaat kunnen dat op de website downloaden in PDF-formaat. Logs hoeven daartoe overigens niet ingestuurd te worden. Het log staat immers al online.

Luisteramateurs dienen de lijst van ontvangen verbindingen voor 1 juli in te sturen naar 70aniversario@ure.es. Daarna krijgen zij hun certificaat per email toegestuurd.

De best presterende deelnemers die in aanmerking komen voor een medaille, krijgen die kosteloos per post toegestuurd. Daartoe dienen zij wel na afsluiting van het evenement hun postadres door te geven aan 70aniversario@ure.es.

Deelnemers die een gedrukt exemplaar van een certificaat willen ontvangen, kunnen dat tegen betaling aanvragen. Ook kunnen tegen betaling medailles worden verkregen. Voor meer informatie hierover verwijzen wij door naar de speciale website van de URE: https://70aniversario.ure.es/

 

Bron: URE