PI1GLP vanaf 9 april weer in de lucht als multimode hotspot

PI1GLP vanaf 9 april weer in de lucht als multimode hotspotPeter PA3GUU is gevraagd of het ook iets voor hem was om zijn D-Star hotspot om te bouwen naar een multimode hotspot. Dit opstappunt in Geldrop is al sinds 2009 als D-Star hotspot in de lucht. Zo gezegd zo bedacht. Als alles volgens planning verloopt komt PI1GLP als multimode hotspot op 9 april 2019 ’s avond weer in de lucht.

Veel veranderingen noodzakelijk

PA3GUU en PD2JOS  hebben op de radiovlooienmarkt Rosmalen de benodigde onderdelen aangeschaft. Zelfs de XYL is op een boodschap uitgestuurd om een metalen EHBO-doos aan te schaffen bij het Kruidvat.

PD2JOS heel erg bedankt

Daar Peter PA3GUU de fijne motoriek niet meer kan doen, is Jos PD2JOS bijgesprongen.

Ja maar. Zei Jos, “ik ben maar een N-amateur”

Jos laat precies zien waar het om gaat, experimenteel radio onderzoek. Bij de vereniging doe je zaken niet alleen voor elkaar maar vooral met elkaar. Namens de VERON heel erg bedankt dat je PA3GUU hebt ondersteund om de multimode hotspot tot een goed einde te brengen.

PI1GLP als multimode hotspot

PI1GLP vanaf 9 april weer in de lucht als multimode hotspotDe hotspot met 3 modi werken DMR, D-Star en C4FM. Deze hotspot werkt in een 1 mode tegelijk.  Als het 15 seconden stil is geweest is de multimode hotspot weer beschikbaar in een andere mode.

PI1GLP

De hotspot staat in Geldrop Coevering en heeft een bereik van 15 – 20 kilometer.

De hotspot is samengesteld uit:

  • Motorola GM 340 met 10 watt output
  • MMDVM modem
  • Raspberry Pi computer 2B
  • Daimond V2000 op 10 meter boven straatniveau en 35 NAP

Dit PI1KAR project is tot stand gekomen door PD2JOS, PD1EDS en PD1LAW. De vergunning is verleend tot 14 juni 2022, dus voorlopig kunnen de digimode gebruikers in de omgeving Geldrop volop genieten van dit opstappunt.