Groep van 2011

Het YOTA-zomerkamp van 2022 in Karlovac (Kroatië)

YOTA-2022 KroatiëHet 10e YOTA-zomerkamp wordt gehouden in Karlovac (Kroatië) van 6 tot 13 augustus 2022. Zowel de organisatoren als alle aanwezige teams kijken uit naar een week van training, plezier en vooral veel nieuwe vriendschappen.

YOTA staat voor Youngsters On The Air, een zeer gemotiveerde groep mensen van alle leeftijden en van over de hele wereld die nauw samenwerken. Hun gezamenlijke doel is om jongeren te interesseren en te motiveren voor onze mooie hobby, om zo de volgende generatie amateurradio-enthousiastelingen klaar te stomen.

De toekomst van amateurradio

Youngsters on the AirHeb je ooit nagedacht over de toekomst van amateurradio? Zal de hobby met de tijd veranderen en zich aanpassen aan de moderne technologie? Bestaat de hobby over 20 jaar nog, of is hij dan achterhaald? Hoeveel actieve operators zullen de komende decennia nog in de lucht zijn? We hebben het over de toekomst van amateurradio!

Het YOTA-zomerkamp brengt jongeren samen om van elkaar te leren over alle aspecten van amateurradio. Daarnaast leren ze om op hun beurt weer andere jongeren voor onze hobby te interesseren, zodat de amateurradio-gemeenschap nog sneller groeit. Ook de evenementen tijdens de YOTA-maand december kunnen daarbij helpen. Kijk voor meer informatie op de YOTA-website: Youngster in the Air.

Zelf  deelnemen en een award behalen

Het YOTA-team in Croatia (HRS) heeft een award in het leven geroepen. Iedereen kan die behalen door de Youngster on the Air tijdens het zomerkamp 2022 te werken. Dit AWARD wordt toegekend op basis van een bepaald aantal punten. Elke QSO met een  9A-YOTA-station in een band/mode-combinatie levert je één punt op. Duplicaten tellen niet mee. De 9A-YOTA-stations zijn 9A22YOTA , 9A1YOTA , 9A2YOTA , 9A3YOTA , 9A4YOTA , 9A5YOTA  en 9A100QO. Geldige QSO’s zijn QSO’s die zijn gemaakt van 6 augustus 2022 00:00 UTC tot 13 augustus 2022 23:59 UTC.

Je komt in aanmerking voor het award wanneer je het minimum aantal benodigde punten hebt verzameld. Kijk voor de details op de YOTA-website.

Jonge operators hoeven overigens minder punten te scoren dan “oudere”. Een jonge operator is een operator die op 1 januari 2022 jonger was dan 25 jaar. Vóór 13 augustus 23:59 UTC kunnen jonge operatoren zich online registreren, met bewijs van hun leeftijd op 1 januari 2022. Allen dan kunnen ze deelnemen als “jonge operator”.

Roepnamen en data van uitzenden:

  • Opbouw tentenkamp YOTA-summercamp9A22YOTA           6 augustus – 13 augustus
  • 9A1YOTA             6 augustus – 13 augustus
  • 9A2YOTA             8 augustus
  • 9A3YOTA           10 augustus
  • 9A4YOTA           10 augustus
  • 9A5YOTA           12 augustus
  • 9A100QO             6 augustus – 13 augustus

Tijdens de duur van het YOTA-zomerkamp wordt op alle amateurradiobanden, inclusief WARC, VHF,  UHF en ook satellieten, gewerkt. De gebruikte modes zijn SSB, CW en digitaal (FT8, FT4, RTTY).

Alle operators die het minimaal vereiste punten verzamelen, kunnen hun award downloaden na de bekendmaking van de eindscore.

Lees ook ons eerdere artikel over dit onderwerp: YOTA Zomerkamp 2022 in Kroatië
Bronnen: YOTA-summercamp-2022 en YOTA-website