YOTA Zomerkamp 2022 in Kroatië

YOTA zomerkamp 2022De IARU Regio 1 is verheugd te melden dat het YOTA Zomerkamp 2022 dit jaar in Kroatië plaatsvindt. Na twee jaar van Covid-19-gerelateerde afzeggingen is dit jaar dan toch de 10e editie van het Yota Zomerkamp. Namelijk van 6-13 augustus 2022. De locatie is Karlovac, dat ongeveer 50 km van de hoofdstad Zagreb ligt.

Train de trainer

Op het YOTA Camp gaan we door met het Train-The-Trainer (TTT) programma als hoofdthema gedurende de hele week. Deelnemers werken aan de toekomst van amateurradio. Ook zijn er workshops waar ze vaardigheden opdoen om soortgelijke radioamateurevenementen voor jongeren op te zetten wanneer ze naar huis terugkeren. Op die manier willen we een sneeuwbaleffect creëren, waardoor er steeds meer YOTA-evenementen over de hele wereld komen. Waardoor andere jongeren en nieuwkomers kennis maken met radioamateurisme.

Cultuur

YOTA zomerkampTTT is echter niet het enige onderwerp van het YOTA zomerkamp 2022. Er is tijd voor het bedienen van de de nieuwste apparatuur, zowel lokaal als op afstand. Ook kit-building, en een bezoek aan de hoofdstad en kust staan op het programma! De aanwezigen krijgen de kans om de diversiteit te zien van dit mooie land. Aangezien er veel nationaliteiten het kamp bezoeken, zullen er ook culturele elementen in het programma. Zoals de interculturele avond, waar deelnemers eten en drinken uit hun eigen land meebrengen. Dat dan ook door iedereen wordt gedeeld.

Onvergetelijke week

Uit de feedback van deelnemers aan eerdere evenementen blijkt dat de kampen een onvergetelijke week vormen. Een week waarin veel nieuwe vriendschappen worden gesloten en soms oude opnieuw worden aangewakkerd. Om een beter idee te krijgen van wat de deelnemers doen, bekijk de galerij en videoclips van eerdere YOTA-kampen op www.ham-yota.com.

Deelnemers

Elke IARU R1-lidorganisatie wordt uitgenodigd een team van maximaal 4 jongeren af te vaardigen. De uiteindelijke grootte van het team zal afhangen van het aantal totale aanmeldingen. Een team bestaat uit een teamleider en teamleden. We vragen de lidverenigingen om
gemotiveerde jongeren met een organisatorische en hands-on mentaliteit. Door deel te nemen verbinden de lidverenigingen zich ertoe hun jongeren te steunen bij hun terugkeer naar huis.

Bron: IARU-R1, YOTA