Finse Amateur Radio League SRAL honderd jaar

Finse SRAL honderd jaarDe Finse Amateur Radio League SRAL  is op 14 april honderd jaar oud. Om dit honderdjarig bestaan te vieren is er een award. Als een radioamateur in 2021 ten minste 100 OH-stations werkt, komt hij of zij in aanmerking voor dit award. De Finse Amateur Radio League SRAL is de nationale centrale organisatie van Finse radioamateurs. De vereniging telt ongeveer 5000 leden.

Speciale roepnaam OH100SRAL

Finse radioamateurs activeren in 2021 de speciale roepnaam OH100SRAL naar aanleiding van het honderdjarig bestaan ​​van de Finnish Amateur Radio League (SRAL). Deze speciale roepnaam OH100SRAL is het hele jaar in gebruik.

 

Op 14 april 1921 werd door enkele radioamateurs in Finland de Nuoren Voiman Liiton Radio Association (Young Power Radio Association) opgericht. De vereniging vroeg de regering toestemming om draadloze radiostations op te richten. De vergunning hiervoor kregen ze op 24 augustus 1921. De Finnish Amateur Radio League reikt het SRAL 100-Award uit ter ere van het jubileumjaar 2021. Voor het behalen van dit Award moet je een QSO hebben met minstens 100 verschillende radioamateurs uit Finland (OH). En dit tussen 1 januari 2021 en 31 december 2021. Alle banden en modes die zijn toegestaan ​​voor radioamateurs mogen worden gebruikt. Maar contacten via repeaterstations tellen niet mee.

Ook voor luisteramateurs

Het award staat ook open voor luisteramateurs. Voor contacten met de speciale roepnaam OH100SRAL is verder een speciale vermelding in het SRAL 100-Award. SRAL-leden geven het bericht “SRAL”. Het bericht is niet vereist voor digitale transmissies, als het moeilijk is om het te verzenden (bijvoorbeeld in FT8).

De OH0W-roepnaam van de SRAL zal actief zijn vanaf de Åland-eilanden van 29 januari tot 3 februari voor de CQ World Wide 160-Meter Contest (CW). Operatoren zijn onder andere Niko Halminen OH2GEK, Martti Laine OH2BH en Pertti Simovaara OH2PM.

Award aanvraag

De nodige contacten moeten worden geverifieerd door QSL-kaarten of via het Logbook of the World (LotW). Voor de aanvraag moet een uittreksel uit het logboek worden gemaakt met daarin de roepnaam, de datum, de band en de mode voor elk contact. Stuur bij de aanvraag een door twee radioamateurs ondertekende verklaring dat de verificaties van de contacten zijn gedaan.

Verzend de aanvraag naar:

SRAL Award Manager

Postbus 44,

FI-00441 HELSINKI.

De kost bedraagt € 10 of $ 12.

Betaling op de bankrekening van SRAL of samen met het verzoek. Voor buitenlandse radioamateurs is er ook de mogelijkheid te betalen via PayPal.

Elke maand vindt ook weer een upload van het log naar LotW plaats. QSL-kaarten via het bureau.

bron: SRAL

https://www.sral.fi/2020/12/09/sral100-awardi/

Met dank aan Ronny Plovie, ON6CQ