HAMChallenge 2022 finalisten bekend gemaakt

HAMChallenge 2022 finalistenDe IARU Regio 1 maakt de finalisten van de HAMChallenge 2022 bekend. Ze hebben heel wat bijdragen ontvangen. Daardoor was het niet gemakkelijk voor de jury om 5 voorstellen voor de finale te selecteren.

Voor de eindselectie heeft de Jury de volgende voorstellen gekozen:
– 5B4AHZ met “Escape Rooms”,
– EA4HDN met “AM BoB”,
– HB9FEU met “Een openbare databank van leuke projecten voor innovatie”,
– IU2FRL met “UrgenSat”,
– ZS6GUY met “Een werkboek dat verschillende aspecten van de hobby laat zien”.
De bijdragen zijn van individuen of teams, maar slechts één persoon per team wordt hierboven vermeld.

Eervolle vermelding

Daarnaast dankt de Jury DL2BQA en F4GOH voor hun uitstekende bijdragen! Hoewel hun voorstellen de eindselectie niet haalden, krijgen zij “eervolle vermeldingen” voor hun ideeën.

Wat nu?

De vijf geselecteerde voorstellen hebben nu tot 22 juni de tijd om zich voor te bereiden:

– Ten eerste een korte video waarin hun project wordt voorgesteld
– Ten tweede een document met uitleg over de voorgestelde volgende stappen om hun voorstellen te verwezenlijken

Ook moeten zij klaar zijn voor een korte vraag- en antwoordsessie die tijdens HAM Radio 2022 zal worden gepland, hetzij online of in persoon.

Tot slot danken wij alle deelnemers voor hun belangstelling en nodigen wij iedereen uit om een bijdrage voor volgend jaar voor te bereiden. We zullen moeten blijven innoveren en de toekomst van amateurradio voorbereiden.

HAMChallenge 2022

Wij willen dat jouw ideeën ons veranderen! Die oproep doet de nieuwe voorzitter van de IARU, Sylvain F4GKR. Amateur Radio gaat over plezier, radiocommunicatie. Over technologie, experimenteren, zelf-training en natuurlijk ook vriendschap. Heb jij een geweldig idee dat je wilt delen met de radioamateur-gemeenschap? Dat is waar de HAMChallenge 2022 om draait!

De International Amateur Radio Union Region 1 wilbaanbrekende ideeën. De HAMChallenge 2022 vraagt om die ideeën. Een idee dat onder andere kan leiden tot meer gelicenseerde radioamateurs. Er is een beloning voor de beste voorstellen!

HamChallenge: de uitdaging

De uitdaging: Heb je een revolutionair idee dat je ook graag wilt delen met de amateurgemeenschap? Wat denk je dat aantrekkelijk zal zijn en tot meer plezier zal leiden? Kortom, de HAMChallenge is een oproep voor ideeën: het beste voorstel zal worden beloond en tot leven worden gebracht!

Regels

De regels vindt je hier. Aan de HAMChallenge 2022 prijs is ook een bedrag verbonden. De eerste prijs is €500, de tweede prijs €200 en de derde prijs €100. Er is ook een speciale jongerenprijs voor jongeren onder 26 van €200.

De IARU

De International Amateur Radio Union (IARU) is de wereldwijde federatie van nationale radioamateur-organisaties. Het lidmaatschap van de IARU bestaat uit meer dan 160 lid-verenigingen in evenzoveel landen en afzonderlijke grondgebieden. De IARU vertegenwoordigt de belangen van de Amateur Radio Service wereldwijd bij relevante internationale organisaties, bevordert de belangen van de radioamateur en streeft naar bescherming en verbetering van het voor radioamateurs beschikbare frequentiespectrum.

Bron: IARU Regio 1