HAMChallenge 2022

HAMChallenge 2022Wij willen dat jouw ideeën ons veranderen! Die oproep doet de nieuwe voorzitter van de IARU, Sylvain F4GKR. Amateur Radio gaat over plezier, radiocommunicatie. Over technologie, experimenteren, zelf-training en natuurlijk ook vriendschap. Heb jij een geweldig idee dat je wilt delen met de radioamateur-gemeenschap? Doe mee met HAMChallenge 2022!

De International Amateur Radio Union Region 1 nodigt je uit om met een baanbrekend idee te komen. De HAMChallenge 2022 vraagt om ideeën. Een idee dat onder andere kan leiden tot meer gelicenseerde radioamateurs. Daarom, vorm een team, deel ideeën, presenteer je voorstel en breng dit tot werkelijkheid. Dit is de tijd voor verandering in radioamateurisme en we zijn op zoek naar jou! Er is een beloning voor de beste voorstellen, mis deze kans dan ook niet!

HamChallenge: de uitdaging

De uitdaging: Heb je een revolutionair idee dat je graag wilt delen met de amateurgemeenschap? Wat denk je dat aantrekkelijk zal zijn en tot meer plezier zal leiden? Kortom, de HAMChallenge is een oproep voor ideeën: het beste voorstel zal worden beloond en tot leven worden gebracht!

Insturen

Gegadigden moeten vóór 1 juni een abstract van hun idee met een korte biografie en een korte motivatie per e-mail sturen naar hamchallenge@iaru-r1.org. In eerste instantie bekijkt een comité verschillende voorstellen. Daarna doet het comité een voorselectie van de naar hun mening beste ideeën voor verdere overweging op dit tijdstip vóór 10 juni. De deelnemers hebben vervolgens nog 15 dagen om een meer gedetailleerde presentatie van hun idee voor te bereiden. Een persoonlijke of virtueele presentatie volgt daarna tijdens HamRadio 2022 in Friedrichshafen.

Regels

De regels vindt u hier. Aan de HAMChallenge 2022 prijs is ook een bedrag verbonden. De eerste prijs is €500, de tweede prijs €200 en de derde prijs €100. Er isnook een speciale jongerenprijs voor jongeren onder 26 van €20.

De IARU

De International Amateur Radio Union (IARU) is de wereldwijde federatie van nationale radioamateur-organisaties. Het lidmaatschap van de IARU bestaat uit meer dan 160 lid-verenigingen in evenzoveel landen en afzonderlijke grondgebieden. De IARU vertegenwoordigt de belangen van de Amateur Radio Service wereldwijd bij relevante internationale organisaties, bevordert de belangen van de radioamateur en streeft naar bescherming en verbetering van het voor radioamateurs beschikbare frequentiespectrum.

Bron: IARU-R1